La policia identifica tres participants al Mundial de Trial per una suposada agressió

Un jove lauredià va interposar una denúncia després d’un incident de trànsit que hi ha al creuament de l’Hotel Bonavista

Una captura de pantalla de les imatges que va gravar un amic de la víctima i que han permès identificar els implicats.
Una captura de pantalla de les imatges que va gravar un amic de la víctima i que han permès identificar els implicats.

La policia ha identificat tres participants al Mundial de Trial que se celebra aquest cap de setmana a Sant Julià per una suposada agressió que hi va haver dijous a la tarda arran d’un incident de trànsit al creuament de l’Hotel Bonavista, on conflueixen la carretera de la Rabassa, per on circulaven els presumptes agressors amb una furgoneta Mercedes, i la carretera de la Peguera, d’on baixava amb motocicleta l’agredit i denunciant.

La furgoneta, que presumiblement era ocupada per cinc persones, no hauria respectat l’stop que hi ha en aquell punt i va obligar el jove conductor de la moto a fer una maniobra. Seguidament aquest darrer es va situar en paral·lel al Mercedes i va recriminar als seus ocupants la infracció que havien comès. Pocs metres més avall, el conductor de la furgoneta hauria parat i n’haurien baixat tres dels ocupants, que són els tres que esmenta la denúncia interposada dijous mateix a la tarda pel motociclista, un jove lauredià.

Sgons la versió del noi, els ocupants del Mercedes van “arrancar-lo” de la moto i el van tirar a terra, moment en què haurien aprofitat per donar-li diversos cops de peu -amb les botes de motorista que tenen la punta reforçada amb plaques metàl·liques- impedint que es pogués incorporar cada vegada que ho provava. A més, el jove sospita que també li deurien donar algun cop al casc, que està danyat, amb alguna eina de ferro tipus la clau de tub que va poder veure tot i que no és conscient que realment el colpegessin. Un company de l’agredit hauria pogut gravar amb el mòbil unes imatges on es veu perfectament la matrícula del vehicle, espanyol, on anaven els suposats agressors. Altres conductors també haurien presenciat els fets.

El sinistre va passar dijous a la tarda i malgrat que no hi ha dubte de la infracció viària dels suposats agressors, a partir d’aquí hi ha versions contradictòries

Després d’acudir a l’hospital per tal de ser revisat dels cops, i sense que hagués sofert cap lesió d’importància, el jove lauredià es va presentar a la policia a interposar la corresponent denúncia. Segons fonts policials, el mateix dijous no es va poder localitzar ni el vehicle en qüestió ni tampoc els seus ocupants. Però l’endemà sí que va ser possible identificar-los i prendre’ls declaració. En aquest sentit, no hi ha dubte, segons que han explicat les fonts consultades, de la infracció viària comesa per la furgoneta. Però a partir d’aquí hi ha versions contradictòries.

Mentre el jove, conegut de la policia per altres incidents, es manté ferm en l’agressió -no hi ha dubte tampoc, mantenen les fonts policials consultades que d’empentes sí n’hi va haver-, els suposats agressors haurien assegurat que haurien reaccionat d’una forma indeguda perquè el motociclista els hauria trencat expressament un retrovisor com a reacció a l’ensurt que li hauria causat la infracció de trànsit en no respectar l’stop senyalitzat a la carretera de la Rabassa.

La policia, que ha deixat clar que l'afer no té res a veure amb la competició motociclista més enllà que els implicats hi participin, ha d’acabar d’analitzar la qüestió -es podria tractar d’una contravenció penal, poc menys que una falta- i avaluar si tramet el dossier a la Batllia perquè adopti les mesures que cregui escaients. En cap cas, però, no hi ha hagut cap detenció ni hi serà tampoc. Els identificats són pilots de trial no pas de la categoria reina i malgrat ser espanyols tenen una relació bastant notable amb el Principat, on acudeixen a entrenar-se sovint, justament per l’esport de les dues rodes.

Comentaris (7)

Trending