Policia i Batllia ‘tanquen el cercle’ del cas de falsificació de receptes detectat a l’estiu

Dimarts va acudir a declarar al despatx central una tercera encausada per l’afer que va implicar un ex-alt càrrec del comú d’Escaldes i va acabar detinguda en reconèixer que cometia irregularitats per aconseguir psicòtrops

Stilnox i Zolpidem són dos dels psicòtrops que s'aconseguien.
Stilnox i Zolpidem són dos dels psicòtrops que s'aconseguien. ARXIU

Les autoritats policials i judicials del Principat han tancat del tot, aquesta setmana, el cas de falsificació de receptes per aconseguir psicòtrops que es va detectar a principi de l’estiu passat. Ja llavors, va quedar pendent de resoldre la situació d’una dona sobre la qual hi havia la sospita que també havia participat en els fets, fos concertadament amb altres implicats, fos de manera independent però lligat amb la mateixa denúncia formulada per algunes farmàcies.

Aquest dimarts va acudir a les dependències policials la tercera de les implicades. Al seu dia es va detenir una dona i un ex-alt càrrec del comú d’Escaldes. Aquest darrer va ser l’únic que en aquell moment, que transcendís, va passar a disposició judicial i se’l va condemnar per la via ràpida a sis mesos de presó condicional. L’ara implicada no es va detenir ni tan sols citar a declarar en aquell moment. Al cap d’uns mesos, però, les autoritats judicials van requerir la policia perquè prengués declaració a aquesta tercera persona.

L'Stilnox és un dels molts fàrmacs que conté zolpidem.

Relacionat

La falsificació de receptes de psicòtrops es dispara i Salut hi ha de posar ordre

La dona en qüestió va ser citada finalment aquest dimarts al despatx central de la policia. Durant la declaració va reconèixer la comissió de delictes -essencialment, haver falsificat receptes- i immediatament es va aturar l’acte de presa de declaració i se la detenir allí mateix. Hores després va passar a disposició judicial i també se l’hauria condemnat per la via ràpida, segons les fonts consultades, tot i que no n’ha transcendit els detalls.

En aquell cas, que va relligar diverses persones malgrat que no necessàriament van cooperar entre elles, es van alterar receptes originals per fer-los dir el que inicialment no deien i en alguna ocasió, també, s’haurien sostret talonaris de receptes. En tot cas, el confinament va comportar una situació anòmala. La pandèmia va portar més angoixa i estrès a aquelles persones que ja es medicaven i necessitaven més fàrmacs i també és cert que els antidepressius, els psicòtrops, podien ser substitutius d’altres productes que amb el tancament de fronteres eren complicats d’aconseguir.

Comentaris (1)

Trending