La policia i la Batllia també ‘busquen’ el jove andorrà desaparegut a Blanes per causes pendents

L’home continua sense aparèixer i no hi ha cap comunicació de la cerca activada a Espanya a les autoritats del Principat, que fa temps que el consideren en parador desconegut malgrat que al mes d’abril se’l va processar per un delicte menor de maltractament en l’àmbit domèstic i de violació de domicili

Un dels molts rètols que s'estan difonent sobre la desaparició de Joel Mont.
Un dels molts rètols que s'estan difonent sobre la desaparició de Joel Mont.

SOS Desaparecidos i altres institucions espanyoles de cerca de persones en recerca, desaparegudes, mantenen activa l’alerta respecte del ciutadà andorrà Joel Mont Montero. Al Principat, però, no hi ha cap comunicació oficial d’aquesta recerca, més enllà que per a les autoritats andorranes, la policia, la Batllia, fa temps que el jove consta en parador desconegut. I això que té diverses causes pendents. Ja des de ben jove ha anat i ha vingut sovint.

Les darreres hores no han estat pocs els amics i coneguts que Mont té a Andorra que han difós el rètol de SOS Desaparecidos i altres organismes similars. No se’n té cap constància des del 15 d’agost, quan se’l va veure a Blanes acompanyat d’una gossa negra i vestit, per exemple, amb pantalons de camuflatge. En l’entorn familiar hi ha preocupació. Formalment, i així consta a SOS Desaparecidos, Mont vivia en l’actualitat a prop de Blanes.

Alguns coneguts del jove al Principat han admès a l’Altaveu certa sorpresa per la situació però també reconeixen que no estaven al corrent de l’activitat de Mont. Anava, venia, i si coincidien podien compartir alguna estona i poca cosa més. La vida del noi ha estat desordenada des de molt jove. Ja amb dinou anys, quan essent major d’edat -corria el 2010- va haver d’enfrontar al primer antecedent policial i judicial formalment, vivia en una pensió a l’avinguda Mitjavila, allí es van trobar algunes de les pertinences que havia robat, especialment a l’aparcament de l’hospital.

Part del cartell difòs per SOS Desaparecidos.

Relacionat

Cerca activa a Catalunya per localitzar un andorrà que hi viu i fa deu dies que està desaparegut

Ja llavors se’l va jutjar i condemnar en rebel·lia. També aquest abril passat la Batllia va dictar el seu processament per un delicte menor de maltractament en l’àmbit domèstic i de violació de domicili deixant clar que Mont es trobava en parador desconegut. Pel mig s’han hagut d’advertir des de deutes a Andorra Telecom fins a altres decisions judicials o del saig que continuen esperant l’atenció de l’interessat. Són notificacions que han quedat penjades en no saber on anar a cercar l’interessat.

Amics i coneguts esperen que tot hagi estat un malentès o una desaparició voluntària temporal, producte d’un mal moment o d’alguna estada en algun lloc recòndit per donar volada al consum d’estupefaents, que també li hauria portat alguna que altra detenció al Principat perquè, enllà de consumir, també hi feia petits negociets. L’important, indiquen les fonts, és que aparegui i es trobi bé.

Per això a Catalunya es manté la cerca activa. A Andorra no hi ha cap alerta més enllà de les notificacions policials i judicials pendents de complimentar. Són diverses les entitats de desapareguts que tenen la cerca activa. Mont és un home de 32 anys, de 177 centímetres d’altura i uns 65 quilograms. Per tant, de complexió prima. Ulls marrons, cabell curt i morè. El pantaló, s’ha dit, de camuflatge. O com s’indica en algun altre dels cartells que s’estan difonent, xandall tipus militar. Samarreta blava, sabatilles negres. I un tatuatge tipus braçalet al braç esquerre.

Comentaris (7)

Trending