La pluja i el vent tornen a causar ensurts, a Canillo i al centre del país, però sense gaire impacte

(AMB VÍDEOS) La intensitat de la tempesta d’aigua finalment ha fet declinar l’actuació dels bombers pel conat d’incendi que hi ha hagut en una cresta de la muntanya entre Incles i Soldeu i els principals maldecaps viaris s’han donat a la zona d’obres de l’Aldosa canillenca

Branques d'arbres caigudes al Parc Central, on han hagut d'intervenir els bombers.
Branques d'arbres caigudes al Parc Central, on han hagut d'intervenir els bombers. Toni Solanelles

Una pluja molt intensa que ha afectat especialment la zona de Canillo més unes fortes ratxes de vent que, en aquest cas, s’han centrat molt més cap al centre del país, han estat els principals maldecaps en una tarda que meteorològicament ha tornat a ser moguda, especialment entre quarts de cinc i quarts de set i que fins i tot ha deixat alguns llampecs i trons de notables repercussions.

De fet, un dels llamps hauria pogut causar un daltabaix si no hagués estat perquè el patac d’aigua que l’ha acompanyat al cap d’uns minuts ha acabat fent la feina que haurien d’haver fet els bombers segurament amb helicòpter. I és que poc abans de 2/4 de 5 de la tarda un llamp ha impactat a la cresta de la muntanya entre Incles i Soldeu, un indret no boscós, i ha posat en marxa el que hauria pogut ser un foc de muntanya. La columna de fum ha estat perceptible durant uns minuts des de Soldeu.

Efectes de l'aiguat a l'Aldosa de Canillo.
Efectes de l'aiguat a l'Aldosa de Canillo.

Però la pluja que poc després ha començat a caure amb intensitat s’ha encarregat d’extingir fins i tot les brases. Els bombers només hi podien arribar amb helicòpter i la forta pluja els ho ha impedit. De fet, l’helicòpter fins i tot ha tingut dificultats i impediments per aterrar per altres motius a l’helistop de l’hospital atès les fortes ràfegues de vent que s’han donat al centre del país, on els bombers han hagut d’actuar (al Parc Central i a la Comella) per retirar branques que han caigut posant en perill els usuaris de l’espai públic.

Malgrat que els bombers s’havien proposat fer un vol de reconeixement de la zona on ha caigut el llamp, la intensitat de la pluja, i els més de 22 litres per metre caigut que han caigut al tomb de Canillo en molt poca estona han fet descartar qualsevol intervenció vist que qualsevol conat d’incendi s’hauria extingit del tot. Per la tamborinada de l’aigua pròpiament dita, els bombers aquest dimecres, i a diferència de dimarts, no han hagut de fer cap sortida. 

I a la xarxa viària el principal maldecap, més enllà de les dificultats pròpies de conduir quan hi ha un episodi de forta pluja, s’ha donat a la zona en obres que hi ha a la carretera general CG-2 a l’Aldosa de Canillo. Per acabar-ho d’adobar, les canonades de la claveguera no han pogut engolir la molta aigua que queia poc després de les 5 de la tarda i ha acabat saltant la tapa provocant una mena de sortidor que ha generat durant una bona estona més d’un problema. 

Comentaris (4)

Trending