Els ‘pescadors de dades’ s’acarnissen amb Andorra Telecom i Crèdit Andorrà

Desenes de clients d’una empresa i l’altra reben ‘mails’ alertant de la pèrdua de funcionalitats per tal de mirar d’obtenir adreces electròniques o altres detalls personals sensibles

Fragments de dos dels correus rebuts per clients d'Andorra Telecom i Crèdit Andorrà.
Fragments de dos dels correus rebuts per clients d'Andorra Telecom i Crèdit Andorrà.

El ciberdelinqüents no s’aturen. Les darreres hores s’ha intensificat l’enviament de correus electrònics fent-se passar o bé per Andorra Telecom o Crèdit Andorrà amb la intenció de mirar de fer caure el destinatari de quatre grapes i que aquest faciliti dades personals. La companyia parapública i l’entitat bancària són dues de les firmes del Principat més usades pels professionals del ‘phishing’.

Tant Andorra Telecom com Crèdit Andorrà alerten públicament tot sovint de situacions com les detectades els darrers dies. A més, s’ha donat el cas que el banc estava enviant aquest dimarts un sms promocional amb tan mala bava que un error donava l’aparença al missatge de text telefònic que es tractava d’un nou frau. Per acabar-ho d’adobar Crèdit Andorra avisa sempre que no es cliqui sobre enllaços i l’sms incorporava, justament, un ‘link’.

En el cas del correu que es feia passar per Andorra Telecom, s’avisava el suposat client que les funcions de correu electrònic s’havien desactivat i que per verificar que tot era correcte calia facilitar un seguit de dades per reconfigurar el compte electrònic. Quant a Crèdit Andorrà, s’informava el receptor del correu electrònic que els intents de posar-se en contacte per part de l’entitat bancària per telèfon era impossible. Davant d’aquest fet, també es demana verificar les dades i també s’envia cap a un enllaç.

En tots dos casos, i sense cap dubte, es tracta d’un intent fraudulent de ‘pesca de dades’ respecte del qual mai no s’ha de respondre. Cal eliminar el correu i oblidar-se’n.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending