De passejar-se amb una arma simulada per Prat de la Creu a estampar-se amb un cotxe robat

La policia deté de matinada després d’accidentar-se a Terra Vella el jove que va generar pànic al centre d’Andorra la Vella la vigília de Nadal tot empunyant una pistola que va ser d’aire comprimit

Una vista de la zona de Terra Vella aquesta tarda.
Una vista de la zona de Terra Vella aquesta tarda. Toni Solanelles

La vigília de Nadal va escampar durant una bona estona el pànic pels carrers més cèntrics d’Andorra la Vella per passejar-s’hi empunyant una pistola que va resultar ser d’aire comprimit i sense carregar. Aquesta passada matinada ha tornat a ser malaurat protagonista després de robar un cotxe i estimbar-se contra una barana a la zona de Terra Vella. En tots dos casos el jove, resident andorrà de 31 anys, ha acabat de la mateixa manera, ingressat al centre hospitalari. No es guanya per ensurts i el seu cas evidencia, aparentment, que en alguns àmbits no es fan bé les coses.

Si el passeig tot mudat i pistola en mà va ser el migdia del 24 de desembre, l’accident ha estat pels volts de 2/4 de 2 d’aquesta passada matinada. Aparentment, l’home ha robat un vehicle, l’ha agafat sense permís o com li vulguin dir. Tècnicament, jurídicament, ha comès un furt d’ús de vehicle. En un moment donat, i al carrer Terra Vella de la capital, ha perdut el control del cotxe i s’ha encastat contra unes baranes, fet que posteriorment ha obligat una grua a retirar l’automòbil. Els veïns de la zona, segons fonts consultades, han assegurat que es veia tres hores lluny que el conductor en qüestió no estava en els seus cabals.

Just abans de prestar declaració judicial, l’arrestat l’ha avaluat un forense, que ha determinat , més o menys com aquell dia de la pistola d’aire comprimit, que no és que no hagués d’anar a la presó, és que ni tan sols estava en condicions de testimoniar

Però no ha estat a Terra Vella que se l’ha detingut. No pas. El jove encara ha tingut el valor, sense que inicialment ningú no l’aturés, d’anar fins a un hotel relativament proper. Llavors s’ha acabat la seva aventura. Perquè quan s’ha dirigit a la recepció, de matinada, els responsables de la mateixa han vist una actitud rara en el subjecte i ràpidament han contactat amb la policia. Ha estat llavors quan s’ha procedit a detenir l’home, que ha estat tota la nit en dependències policials. Algunes fonts han assegurat que estaria sota els efectes de la beguda i altres substàncies.

No es pot afirmar en cap cas que fos droga atès que el jove pateix diversos trastorns i pot molt ben ser que es mediqui per a l’ocasió. Sia com vulgui, just abans de prestar declaració judicial, l’ha avaluat un forense que ha determinat que el jove, més o menys com aquell dia de la pistola d’aire comprimit, no és que no hagués d’anar a la presó, és que ni tan sols estava en condicions de poder prestar declaració. I que el que calia era ingressar-lo d’immediat a l’àrea d’hospitalització de Salut Mental. I cap allà que li ha tocat anar.

Comentaris (2)

Trending