L’‘ocupa del traster’ acaba detingut acusat de robar en una pensió on havia estat allotjat

Es tracta d’un home resident sense ofici ni benefici que fa temps que roda per Afers Socials i que davant la falta d’un aixopluc es va colar a una de les torres del Clot d’Emprivat en què ja s’hi comença a viure

Restes del jaç, de menjar i beure i dels orins, al traster d'una de les torres del Clot d'Emprivat.
Restes del jaç, de menjar i beure i dels orins, al traster d'una de les torres del Clot d'Emprivat.

L’‘ocupa del traster’ no és cap rodamón. Cap passavolant desconegut. Es tracta d’un home resident que fa temps que mal viu i que tot sovint roda per Afers Socials. Sense un sostre segur, sense ofici ni benefici ni lloc on anar, fa uns dies s’hauria acabat colant en una de les torres del Clot d’Emprivat i allí hi hauria fet estada alguna nit. Finalment, ha acabat detingut en estar relacionat amb el furt en una pensió. Una pensió on, justament, i gràcies a les ajudes socials, havia estat allotjat.

Com han admès diverses fonts, es tracta d’un ‘cas social’. Una persona amb problemes de diversa naturalesa des de fa temps que aquest cap de setmana hauria acabat sent descobert en un traster d’una de les torres del suposat luxe d’Escaldes. A l’edifici en qüestió, encara que ja hi fan vida diverses persones, encara no hi estan establertes totes les mesures de seguretat. L’home hauria aprofitat aquest fet i s’hauria colat a l’immoble fins a arribar a un dels trasters buits que encara hi ha i en va forçar la porta.

Aprofitant mantes que uns operaris havien deixat la setmana passada en acabar l’activitat laboral per tal de protegir una feina que havien deixat encara a mitges, es va fer una mena de jaç. I allí hauria fet nit aquest cap de setmana. L’estança reflectia, fins i tot, els senyals que l’home hauria orinat allí mateix. Sense manies. De fet, la situació que presentava l’home era, per ser fins, d’allò més depriment. En tot cas, quan va ser descobert -no pas al traster de la torre sinó en les immediacions-, i posat en coneixement de la situació a la policia, una patrulla l’hauria acompanyat en una de les pensions que tenen concertació amb Afers Socials.

El traster.

Relacionat

Preocupació per les evidències que hi ha persones que dormen en trasters

Va ser hores després que, suposadament creuant dades, es va parar compte que l’home estava relacionat amb dos robatoris haguts en un hotel-pensió on l’home havia fet estada amb anterioritat. En no tenir domicili fixe i darrerament no estar ‘controlat’ per Afers Socials, havia sigut impossible anar-lo a cercar abans. Per casualitat, doncs, se’l va localitzar i se’l va detenir -l’arrest formal hauria estat aquest dimarts- per demanar-li les explicacions oportunes.

L’home hauria aprofitat que coneixia l’establiment i alguns detalls del seu accés per, en un parell d’ocasions pels volts de Nadal, entrar-hi i endur-se el que hi havia a la caixa registradora cada cop que hi va accedir. Entre un cop i l’altre uns 1.200 euros que no està clar amb què s’hauria gastat però que no duia pas a sobre. De fet, quan se'l va controlar, amb prou feina si anava vestit Les càmeres de vídeovigilància de l'establiment, al seu dia, l'haurien captat i se l'hauria pogut identificar. Aparentment, no hi havia dubte de qui era. A més, algun que altre antecedent ja tenia.

Però no se sabia on era. No se'n coneixia el parador. Fins que un cop de sort el va posar davant l'autoritat policial. Ara bé, vista la situació i una vegada se li va fer una tibada d'orella, a l’home se’l va tornar a posar a disposició d’Afers Socials perquè adopti les mesures que consideri escaients.

Comentaris (14)

Trending