Preocupació per les evidències que hi ha persones que dormen en trasters

Puntualment, la policia ha de fer actuacions per desallotjar algunes persones localitzades malvivint en edificis; en la majoria de casos són ciutadans sense papers que acaben foragitats

El traster.
El traster.

Les imatges són d’avui en un traster del Principat. Les evidències semblen clares: utensilis que semblen indicat que en un espai pensat per guardar-hi andròmines d’un edifici que encara no està operatiu -o almenys, no del tot- hi ha estat fent estada algú. La preocupació entre aquells que s’han trobat amb la situació és evident. Asseguren que l’espai és molt fred. “Fins on hem arribat?”

La situació de l’habitatge, evidentment, és un problema real. Moltes famílies passen penúries per poder mantenir el seu lloc de residència. Especialment aquells que viuen de lloguer i per als quals les mesures que aplica el Govern estant resultant manifestament insuficients. I és que el fet que es construeixi queda clar que no vol dir que es construeixi per les necessitats dels residents. O, com a mínim, no per a les necessitats de la majoria de residents.

Habitualment s’acaba comprovant que la persona en qüestió ha vingut a parar al país qui sap per quin motiu però que no hi està establerta degudament. No té papers

Segons fonts consultades, puntualment la policia ha de fer actuacions per desallotjar persones localitzades malvivint en edificis. Són casos molt esporàdics. Però existeixen. Habitualment s’acaba comprovant que la persona en qüestió ha vingut a parar al país qui sap per quin motiu però que no hi està establerta degudament. No té papers. La solució és el foragitament, aquesta mesura que la Unió Europea (UE) posa clarament en qüestió a partir de la negociació de l’acord d’associació i en relació amb la lliure circulació de persones.

Encara molt més puntual -però també es dóna-, s’han trobat alguns residents que pel motiu que sigui s’acaben estant, per exemple, en algun caixer automàtic o algun racó d’un edifici. Són casos denominats socials que es posen en mans de les autoritats en la matèria si no hi estaven ja.

EL CAS CONCRET

El cas concret de les imatges s’hauria donat durant el cap de setmana i ha estat descobert aquest dilluns pels obrers que feinegen encara en una de les torres que ja estan com a mínim mig habitades al Clot d’Emprivat. La seguretat interior encara no estaria activada del tot i durant el cap de setmana algú hauria accedit al recinte i fent servir mantes que alguns operaris que treballen a l’edifici havien deixat per protegir mobiliari en què estaven treballant, ha acabat fent nit en un traster encara no usat.

WhatsApp Image 2023 02 13 at 22.29.56
El lloc on hauria jagut un desconegut.

La ‘desaparició’ de les mantes hauria alertat els obrers que han acabat donant voltes i voltes per l’immoble fins que han trobat el que buscaven però no pas com s’esperaven trobar-les. En tot cas era evident que havien estat usades i per algú que hi hauria fet nit i similar. De l’ocupant en qüestió no se n’hauria trobat el rastre. En tot cas, tot plegat ha generat cert neguit per un tema de seguretat en una de les torres de suposat luxe i preocupació per la situació amb què alguns viuen.

Comentaris (19)

Trending