Mor sepultat per una esllavissada de terra el treballador d’una pedrera de Ribera d’Urgellet

El difunt, un jove veí d’Oliana de 28 anys, no ha pogut salvar el despreniment que hi ha hagut aquest matí en l’empresa d’extracció d’àrids que hi ha a tocar la C-14 a tocar la carretera de Montsant de Tost

Comentaris

Una imatge d'arxiu de la pedrera.
Una imatge d'arxiu de la pedrera. ARXIU

Un jove treballador d’una pedrera que hi ha a tocar la C-14, a la carretera de Montsant de Tost, a terme municipal de Ribera d’Urgellet ha perdut la vida aquest matí arran d’un despreniment de terres que hi ha hagut en l’explotació. L’home, de 28 anys i veí d’Oliana, ha quedat colgat per l’arena i quan se l’ha pogut rescatar només s’ha pogut confirmar la seva defunció.

Agents dels mossos d’esquadra han estat alertats aquest matí per un accident greu en una cantera del terme municipal de Ribera d'Urgellet. S’havia produït un despreniment de terres en les instal·lacions i no localitzaven un dels treballadors. A la cantera, situada a l'altura del quilòmetre 170 de la C-14, s’hi han traslladat cinc dotacions dels bombers de la Generalitat, tres patrulles de mossos i l'helicòpter i unitats del sistema d’emergències mèdiques (SEM).

En arribar els serveis d'emergència els bombers, tot i la inestabilitat del terreny, han continuat la recerca del treballador retirant l'arena. Poc després l'han localitzat però els serveis sanitaris ja només han pogut confirmar la mort. Agents del grup d'investigació realitzaran atestat i posaran els fets en coneixement del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de la Seu d'Urgell i del departament català d’Empresa i Treball, d’acord amb els procediments habituals en accidents laborals amb víctimes mortals.

L’empresa Àrids Alt Urgell, en les instal·lacions de la qual hi ha hagut el malaurat accident, forma part del grup andorrà Heracles, i es dedica a l’extracció de material calcari i de la producció de diferents tipologies d’arenes.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending