Mor l’històric tècnic de so i discjòquei Andreu ‘Teddy’ Trastoy

De 70 anys acabats de fer i considerat una ‘enciclopèdia de la música’, se’l va trobar sense vida aquest diumenge al vespre al seu domicili de l’avinguda de Santa Coloma

Andreu Trastoy als estudis d'RTVA.
Andreu Trastoy als estudis d'RTVA. RTVA

La història de la música i de la ràdio del país han perdut un referent de les taules de so, de les taules de mescles. Ha mort Andreu ‘Teddy’ Trastoy, tècnic de so durant més de quatre dècades entre Sud Ràdio, on va començar la seva professió el 1974, i RTVA, on va ser un dels pioners el 1990. Jubilat des de feia pocs anys, el mes passat va complir 70 anys. Hores d’ara encara no se sap quan serà el seu últim comiat.

Trastoy era considerat pels seus companys de diverses generacions una ‘enciclopèdia de la música’. En efecte, coneixia al detall tota la producció o bona part de la producció musical que es va fer a nivell internacional les dècades de 1960, 1970 i 1980. I és que la música era la seva gran passió. Un fil conductor en la seva vida. Perquè a banda de la seva faceta de tècnic de so a la ràdio, on punxar discs ja era una de les seves missions, ‘Teddy’ Trastoy també va fer de discjòquei en diverses sales del Principat.

En efecte, locals com la Borda, el Refugi o Adam’s, on els joves i no tan joves del Principat compartien el seu oci nocturn els anys setanta i vuitanta del segle passat, havien ballat al ritmede la música que punxava Trastoy, meticulós com pocs a l’hora de fer muntatges musicals o de qualsevol mena que impliqués el so però, alhora també, bon company i excel·lent instructor per les generacions que el van seguir. De fet, a ell també li va tocar, i molt, adaptar-se els temps.

Del vinil o les cintes de Revox als CDs, i dels CD al món digital i a programar música a través dels ordinadors. I és que a RTVA una de les seves moltes missions al llarg dels anys va ser dotar de contingut el canal Andorra Música. I es delia fent-ho i podent posar aquells temes que tants i tants anys havia escoltat en múltiples versions. Entre el seu pas a Sud Ràdio (fins que va tancar l’emissora d’origen francès) i la seva incorporació a RTVA -durant uns tres anys aproximadament- encara va tenir temps de posar en marxa una botiga de discs.

L’autòpsia haurà de confirmar quan i de què va morir Andreu Trastoy. Se’l va localitzar sense vida aquest diumenge al vespre al seu domicili de l’avinguda Santa Coloma. S’hi va haver de desplaçar la policia i els bombers després que els veïns del pis ocupat per l’històric tècnic de so alertessin de la fortor que sorgia de l’immoble. Els pitjors presagis es van complir poc després.

Comentaris (12)

Trending