Mobilització a l’avinguda Carlemany per un petit foc però amb molt de fum en un apartament

Diverses dotacions dels bombers i també patrulles de la policia s’han desplaçat fins a l’aparthotel Les Closes davant l’estupefacció de centenars de turistes que omplen el cèntric vial

Els bombers desplegats a Carlemany entre turistes.
Els bombers desplegats a Carlemany entre turistes. Toni Solanelles

Un petit foc que ha originat molt de fum en un dels apartaments de la planta tercera del conjunt immobiliari Les Closes, a tocar de l’avinguda Carlemany, a Escaldes, ha obligat a mobilitzar diverses dotacions dels bombers i diferents patrulles de la policia a més a més d’agents del servei de circulació escaldenc. El dispositiu ha generat una forta expectació donat que per les dates en què ens trobem al cèntric vial d’Escaldes hi ha multitud de turistes que van amunt i avall. Sortosament no s’han hagut de lamentar danys personals.

L’avís de fum s’ha donat poc abans de 2/4 de 12. Fa unes setmanes, en el mateix aparthotel, ja s’hi havien hagut de desplaçar els bombers. En aquella ocasió es tractava d’un foc de xemeneia. En aquesta ocasió ha estat un fet diferent però que també ha generat una forta fumera. Per causes que s’hauran d’acabar de determinar, però que estan relacionades amb un descuit segur (i probablement a una burilla mal apagada), en un dels apartaments de la tercera planta del recinte immobiliari esmentat s’ha iniciat un petit foc que ha pres en el material que tenia acumulat en el pis el seu ocupant.

Malgrat que les flames no haurien estat importants i de seguida s’han pogut apagar, el gran problema ha estat el fum que ha generat l’incendi. L’inquilí de l’apartament estava mig adormit a l’estança però sortosament s’ha pogut despertar a temps i ha pogut sortir de l’immoble sense que hagi sofert danys importants. Sanitaris dels bombers mateix, que han desplaçat al lloc dels fets una ambulància, han atès a l’avinguda l’home, que no es descartava que fos traslladat a l’hospital per a un reconeixement mèdic més extens. En tot cas, no es pressuposava que hi hagués res de greu.

Altres ocupants de l’aparthotel que hi eren o hi volien accedir n’han sortit per precaució o han hagut de demanar permís per anar als seus respectius pisos. La tasca principal dels bombers, que han desplaçat diverses dotacions, algunes de les quals només s’han quedat de retén al carrer Isabel Sandy per si calia el seu suport, ha estat extreure el fum que s’havia acumulat a l’estança. Al punt del migdia, bona part dels policies i bombers que s’havien adreçat al lloc ja es replegaven davant l’expectació entre turistes i en presència del cònsol menor d’Escaldes, Joaquim Dolsa, que també s’ha desplaçat fins a la zona.

Comentaris (2)

Trending