Més que quadriplica la taxa d’alcohol màxima permesa al volant i acaba detinguda

Una jove de 32 anys ha estat processada tot i el seu enuig perquè estava convençuda que havia donat força menys del 3,6 que hauria marcat, però no se li ha fet l’analítica de sang

La detenció s'hauria produït pràcticament a la sortida d'un local 'd'après ski' del Tarter.
La detenció s'hauria produït pràcticament a la sortida d'un local 'd'après ski' del Tarter. ARXIU

Una dona resident de 32 anys ha estat processada per la Batllia aquest divendres després que la fiscalia s’hagi negat a jutjar-la per la via ràpida atès l’alt grau d’alcoholèmia que presentava quan va ser aturada per la policia i se la va fer bufar. La dona més que multiplicava per quatre la taxa màxima d’alcoholèmia permesa per evitar la detenció. L’arrest es va produir dijous a la nit al Tarter.

De fet, el control policial, segons les fonts consultades, s’hauria produït pràcticament a la sortida d’un local d’oci ‘après ski’ que hi ha a la zona. La noia hauria marcat, després de bufar, un gens menyspreable 3,60. Immediatament va quedar detinguda per molt que poques hores després ja s’hagués refet. Fonts judicials han assegurat que la dona hauria mostrat la seva estupefacció per l’alt índex que va donar, assegurant que ‘només’ havia begut algunes cerveses i alguna copa de vi. També ha lamentat que no se li hagi fet cap prova de constrast.

L’índex que s’ha donat per bo, però, és el que va marcar en bufar l’etilòmetre. No se li va practicar, segons les fonts, cap analítica en sang per contrastar si la taxa era realment bona o potser havia fallat la prova inicial. I essent tant alta la marca registrada, el representant del ministeri públic que ha participat en la posada a disposició judicial, s’ha negat a resoldre el cas per la via ràpida. Un dels beneficis de l’ordenança penal, a banda de la celeritat, és que la condemna només pot arribar a la meitat del màxim establert en el Codi penal.

El fiscal entén que no es pot beneficiar d’aquesta rebaixa atesa la taxa amb què conduïa i, per tant, no ha permès resoldre el cas per la via ràpida i aquest s’haurà de jutjar per la via ordinària. Per tant, s’ha processat la dona per un delicte contra la seguretat col·lectiva pel fet de conduir sota els efectes d’una més que notable alcoholèmia i de manera cautelar se li ha retirat el permís de conduir.

Comentaris (5)

Trending