Marsol avisa que “haurem de reflexionar sobre la ubicació d’aquest tipus d’instal·lacions”

La cònsol major d’Andorra la Vella ha estat seguint l’evolució de l’incendi a peu de la nau juntament, també, amb el secretari d’Estat d’Interior, Joan León

Conxita Marsol donant explicacions al peu de la nau.
Conxita Marsol donant explicacions al peu de la nau. Toni Solanelles

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha afirmat aquest migdia, quan l’incendi a la nau de la Comella ja estava controlat, que “haurem de fer reflexions sobre la ubicació d’aquest tipus d’instal·lacions tan a prop de la muntanya i del nucli urbà”. La mandatària comunal ha estat seguit l’evolució de l’incendi a peu de la nau. També hi han acudit, entre altres, el secretari d’Estat d’Interior, Joan León.

Marsol estava ja més calmada quan ha fet les primeres valoracions públiques de la situació, després d’un “ensurt important” encara que “per sort no hi ha danys personals”. La cònsol maldava el fet que ja al 2018 li va tocar viure l’incendi dels Serradells i ara, aquest, tot i que de molt menor abast. La mandatària comunal deia que quan l’han avisat del foc “el meu cap se n’ha anat a la muntanya. Em feia patir que el foc no agafés a la muntanya”.

El director dels bombers, Jordi Farré, donant explicacions a Joan León, Conxita Marsol i el conseller comunal Gerard Menardia.
El director dels bombers, Jordi Farré, donant explicacions a Joan León, Conxita Marsol i el conseller comunal Gerard Menardia.
Tot i la proximitat del centre de tractament de residus, els bombers ja l’havien advertit que el forn incinerador estava controlat. El bosc era una altra cosa. Finalment, s’ha pogut controlar tot a temps, motiu pel qual Marsol no s’ha estat de “felicitar els bombers” i agrair-los el seu treball. La cònsol de la capital també s’ha referit a la important fumera que ha desprès l’incendi però ha garantit que “no hi ha hagut cap problema a nivell de toxicitat”.

Comentaris (12)

Trending