La maleta ‘sospitosa’ anava a les escombraries i estava totalment buida

Un veí de l’edifici que queda a tocar de l’ambaixada la va deixar al costat d’un contenidor amb la innocent intenció de desprendre-se’n però algú la va moure una mica i es va acabar avisant la policia

El gos de la policia ensumant la maleta.
El gos de la policia ensumant la maleta. Toni Solanelles

La maleta ‘sospitosa’ que va originar tot un desplegament policial al tomb de l’ambaixada espanyola aquest diumenge a la nit no tenia res de perillós. Estava totalment buida i el seu propietari, quan la va baixar al carrer, ho va fer amb la sana intenció de desprendre-se’n, de llançar-la a les escombraries, a la brossa. Algú la va moure la bossa, que inicialment s’havia deixat al costat del contenidor pertinent, i algú altre la va veure i per la proximitat amb l’edifici diplomàtic es va avisar la policia i, d’aquí, tota la moguda posterior.

L’operatiu va obligar a tallar un bon tram del carrer Prat de la Creu més de mitja hora, afectant els trajectes del transport públic i la circulació en general. Sort que amb la situació de pandèmia actual, el mal dia que havia fet i les hores que eren, la intensitat del trànsit era més aviat baixa i no va tenir cap mena d’afectació transcendent. Però haver de desallotjar L’Orri força ple o veure passejar alguns policies amb arma llarga pel carrer, més enllà de l’actuació dels artificiers del cos d’ordre va deixar estampes poc habituals que ben aviat es van fer virals.

Un especialista de l'equip Tedax preparant el dispositiu desactivador al costat de la maleta.

Relacionat

Desplegament policial per una maleta abandonada a tocar de l’ambaixada espanyola

Les fonts consultades han assegurat que un veí (o veïna) d’un edifici ben proper a l’ambaixada va baixar la maleta i la va deixar al costat del contenidor. La llançava com tantes vegades es llancen altres objectes. Però es va moure una mica, fins a situar-se més o menys davant el local de la Cadena SER al Principat d’Andorra i a partir d’aquí tot l’enrenou que no va passar d’un ensurt -suposadament, el propietari de la maleta deuria marxar de la zona, perquè sinó s’hauria pogut aclarir el dubte molt abans- i una pràctica per als especialistes de la policia.

Comentaris

Trending