Desplegament policial per una maleta abandonada a tocar de l’ambaixada espanyola

Durant més de mitja hora s’ha tancat a la circulació el carrer Prat de la Creu, entre Govern i el carrer Pompeu Fabra, per descartar que la bossa contingués algun explosiu

Un especialista de l'equip Tedax preparant el dispositiu desactivador al costat de la maleta.
Un especialista de l'equip Tedax preparant el dispositiu desactivador al costat de la maleta. Toni Solanelles

La presència d’una maleta sospitosa al davant de les oficines a Andorra de la Cadena Ser, al carrer Prat la Creu, ha fet que la policia hagi decidit tallar la via tant al trànsit com al pas de vianants i que s’hagi desplegat un fort dispositiu per comprovar que la bossa no contenia cap explosiu, com així ha estat. La proximitat del lloc amb l’ambaixada espanyola, que ha estat qui ha alertat de la presència de la motxilla amb rodes, ha comportat que s’actués amb més cura.

L’alarma ha saltat cap a les nou de la nit. S’ha avisat de la localització de la maleta i s’ha optat per actuar amb precaució. Així, i davant la sospita que pogués comportar algun risc, s’ha optat per tallar el carrer. En concret, des de l’altura de Govern fins a l’encreuament amb Bonaventura Armengol, just davant l’edifici que havia servit fa dècades primer de despatx de policia i després de Duana. També ha calgut desallotjar un restaurant de la zona, on hi havia diversos clients que en poc més d’un quart d’hora han pogut retornar al seu lloc.

arma llarga
Vigilància a la zona amb la policia equipada amb armes llargues. Toni Solanelles

L’ambaixada espanyola, a pocs metres del lloc on s’ha localitzat l’objecte sospitós, ha estat en tot moment pendent de la situació. Tot i això, no ha calgut prendre cap mesura addicional com ara desallotjar l’edifici, encara que tant els guàrdies civils que s’encarreguen de la vigilància de l’immoble i els seus ocupants com els càrrecs que hi fan vida han estat amatents. Mai ningú no ha amenaçat amb cap atemptat ni res d’això. Però ha estat des de la legació diplomàtica que sha vist una dona sortir dun edifici proper i deixar lembalum. Com que a nivell mundial hi ha un nivell d’alerta per possibles atemptats molt elevat, sha posat en marxa loperativa.

Cap a la zona s’han desplaçat efectius del cos, alguns equipats amb armes llargues per custodiar la zona. També efectius del grup d’especialistes en desactivació (Tedax) acompanyats d’un gos ensinistrat per a la descoberta d’explosius. L’animal ha estat ensumat l’indret i també la maleta, sense que hi parés massa compte. Després s’ha connectat el dispositiu de desactivació danàlisi i detecció d’explosius, però com que la maleta no en contenia cap, no hi ha hagut cap més incidència.

Els Tedax a punt per activar el desactivador d'explosius.

Cap a dos quarts de deu del vespre s’ha pogut tornar a obrir el carrer. El transport públic ha recuperat els seus trajectes habituals i els veïns que podrien tenir algun dubte han acabat de quedar tranquils. Els agents han recollit i s’han endut la maleta ‘mobilitzadora’ i s’ha replegat el dispositiu. Tot plegat ha quedat en poc més que un ensurt.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending