El Lycée expulsa una setmana els estudiants de la ‘persecució’ de divendres

Almenys els familiars d’una de les noies, també menors, que haurien estat assetjades han formalitzat la denúncia contra els presumptes agressors

Edifici del Lycée Comte de Foix.
Edifici del Lycée Comte de Foix. Toni Solanelles

La direcció del Lycée Comte de Foix ha expulsat per una setmana els quatre menors que divendres a la tarda van assetjar, perseguir i, presumptament en algun cas, agredir tres noies d’edats similars a ells. Tots plegats es mouen al tomb dels 12 als 14 anys i no era la primera vegada que un incident similar ocorria. A banda de la qüestió disciplinària escolar, els nois hauran d’atendre possibles responsabilitats derivades del control policial i la denúncia que almenys una de les famílies de les víctimes ha formalitzat aquest dilluns.

El Lycée ha emès aquest avui una comunicació on assegurava “estar perfectament informat dels fets que van tenir lloc a prop de l'establiment divendres a última hora de la tarda” i dels quals se n’haurien fet ressò els mitjans de comunicació durant el cap de setmana. La direcció del centre d’ensenyament francès assegura que “no tolerem aquestes accions” i ha explicat que “estem prenent les mesures necessàries per protegir tots els alumnes de l'escola i el seu entorn”, sense concretar quines són les mesures.

Els fets van iniciar-se a l'exterior del Lycée i van anar cap a la Baixada del Molí.

Relacionat

Controlats quatre menors del Lycée per assetjar i intentar agredir companyes

Els fets van ocórrer després de les 4 de la tarda de divendres entre l’exterior del Lycée i la Baixada del Molí, fins on hi hauria hagut una persecució. Aparentment, els nois haurien demanat diners a les noies, encara que tot això s’haurà d’aclarir, més ara que hi ha almenys una denúncia formalment interposada. El que està clar és que alguns adults van veure la situació i ho van recriminar als nois alhora que una agent de circulació també va observar la situació, fet que va portar a avisar la policia i que aquesta enviés dues patrulles per controlar els menors.

Fonts coneixedores del cas ha assegurat que les mateixes noies ja haurien advertit als responsables del centre fa un parell de setmanes una situació molt similar, però llavors, lamenten, no es va adoptar cap tipus de mesura. Una vegada ha intervingut la policia i, sobretot, un cop han transcendit públicament els fets, la direcció del centre sí que hauria decidit fer accions per mirar de resoldre la situació.

Comentaris (3)

Trending