Llibertat amb obligació de comparèixer al jutjat de la Seu per al jove andorrà acusat d’abusos

El noi, de 22 anys, hauria assaltat dues menors per cèntrics carrers de la capital urgellenca i després de fer-los alguns tocaments els hauria proposat mantenir relacions sexuals

Una imatge de l'accés principal als jutjats de la Seu.
Una imatge de l'accés principal als jutjats de la Seu. ARXIU

El jutjat de primera instància i instrucció de la Seu en funcions de guàrdia aquesta setmana ha decretat la llibertat provisional amb càrrecs per al jove andorrà detingut dimarts acusat d’abusar sexualment de dues menors pels carrers de la capital de l’Alt Urgell. El jutge imposa a l’acusat, de 22 anys, l’obligació de presentar-se periòdicament davant el jutjat. Si no acudeix cada vegada que se’l citi es podria promoure una nova ordre de detenció.

El fet que el jove no tingués cap mena d’antecedent en territori espanyol -no ha transcendit si en té al Principat, d’on té la nacionalitat i la residència- hauria estat clau perquè es decretés l’alliberament del detingut, que hauria fet tocaments de manera sobtada a una noia de 16 anys a l’avinguda Guillem Graell de la Seu i, prèviament, havia fet el mateix amb una altra noia, en aquest cas de 17 anys i a la Plaça Catalunya.

La comissaria dels mossos a la Seu d'Urgell.

Relacionat

Detingut un jove andorrà a la Seu acusat de dos delictes d’abús sexual

A banda de magrejar-los, segons que van informar els mossos, amb posterioritat als tocaments els proposava mantenir relacions sexuals, circumstància a la qual, òbviament, totes dues noies es van negar. Més encara, la menor de 16 anys, nombre ser tocada, va marxar corrents en direcció a la comissaria de la policia catalana a denunciar el fet. Va ser aquest element el que va acabar posant en marxa un operatiu de cerca del ‘tocador’.

Mentre es feia la cerca s’hauria ‘descobert’, també, que el jove que acabaria detingut havia fet el mateix tipus de proposició que a les menors a una dona adulta. En aquest cas, però, ja no va gosar qui resultaria detingut fer cap mena de tocament. El jove, segons fonts de la judicatura catalana, està investigat per, almenys, dos delictes d’abusos sexuals.

Comentaris

Trending