Jutgen a Espanya membres d’una organització criminal que va extorsionar persones a Andorra

Els presumptes membres d’aquest grup amenaçaven els usuaris d’una pàgina web de contactes en agredir-los i fer públiques les seves intencions de concertar cites sexuals

La web des d'on començaven les extorsions.
La web des d'on començaven les extorsions.

El jutge de l’Audiència Nacional espanyola, José Luis Calama, ha proposat jutjar fins a un centenar de presumptes membres d’una organització criminal que extorsionava als usuaris d’una pàgina web de cites. Les amenaces anaven des de l’agressió o la mort, fins a fer públiques les seves intencions de concertar una cita de serveis sexuals si no pagaven certa quantia de diners. Part dels afectats eren residents a Andorra i alguns d’ells van arribar a pagar als extorsionadors.

L’Audiència Nacional vol jutjar els implicats en un grup criminal dedicat a la ‘sextorsió’. És a dir, publicaven anuncis a una pàgina web de contactes sexuals per a adults (www.pasion.com) amb telèfons que controlaven. Un cop els usuaris contactaven a través de l’aplicació de missatgeria, es feia servir els telèfons dels possibles clients per obtenir informació personal i els feien creure que, efectivament, havien concertat una cita. Alguns dels usuaris d’aquesta web eren residents andorrans.

Un cop obtenien aquesta informació, dies o setmanes més tard es comunicaven amb ells, per telèfon o mitjançant missatges de text, exigint grans quantitats de diners per no haver-se presentat a la cita. Els feien saber que coneixien les seves dades personals, com lloc de residència, de feina o altres aspectes de les seves vides. Alguns d’ells van arribar a ser amenaçats de mort, coaccionant-los a ingressar determinades quantitats de diners a comptes bancares a través de caixers automàtics. La policia d’Andorra va rebre diverses denúncies en aquest sentit i, de fet, molts dels afectats van arribar a abonar allò que se’ls reclamava.

El jutge ha explicat que l’organització criminal estava estructurada, jeràrquica i funcionalment, en tres nivells diferenciats. Un primer, amb funcions d’organització i direcció; un segon, encarregat de la logística i el suport, com facilitar targetes de telèfon o col·locar els anuncis a les webs; i un darrer, en el qual situaven a les persones que aportaven els seus números de compte bancari, que eren els que se’ls donaven a les víctimes perquè ingressaren els diners.

 

Comentaris

Trending