Investigadors francesos busquen a Andorra pistes per aclarir la desaparició d’un jove a la Bretanya

Una comitiva judicial i policial del departament de Loira Atlàntic ha estat uns dies al Principat per repassar els moviments que va fer el país un enginyer del qual no se’n sap res des del setembre del 2016 i que manté empresonada la seva parella des del novembre del 2019

Els fets haurien succeït en una coneguda pensió d'Escaldes.
Els fets haurien succeït en una coneguda pensió d'Escaldes. Pilar Candel

Una comitiva judicial francesa formada almenys per una jutgessa i diferents agents de policia del departament de Loira Atlàntic, a la Bretanya, han estat durant uns dies al Principat intentant reconstruir els darrers passos d’un jove enginyer de Nantes del qual no se’n sap res des del setembre del 2016 i per la desaparició del qual hi ha empresonada, des de final del 2019, la dona que en aquell moment era la seva parella acusada de segrest i detenció il·legal. Tots dos van estar-se allotjats durant gairebé un mes just abans de la desaparició en una pensió d’Escaldes.

La desaparició de Florent Gregoire, de trenta anys el 2016, és aparentment totalment incomprensible i hi ha molts pocs elements no només per seguir-ne el rastre i saber on és sinó per resoldre el cas. Els investigadors francesos, que han estat des de dimarts al Principat, venien a refer els darrers passos que va fer segur en vida l’enginyer per corroborar la informació facilitada al seu moment per la policia andorrana i per mirar de trobar alguna pista que els pugui il·luminar. La sospita més raonable és que Gregoire és mort, però els indicis d’una possible responsabilitat de l’ex-parella són molt dèbils.

-

Relacionat

França deté una australiana per la desaparició d’un jove de Nantes fa tres anys a Andorra

No obstant, l’australiana Samba Wisdhyastuti, de 61 anys en l’actualitat i que va ser detinguda el novembre del 2019 quan va posar els peus a França -just a l’aeroport Charles de Gaulle- després d’haver viatjat per diversos punts del món continua a la presó. El principal element que incrimina la dona és que va usar almenys una targeta de crèdit del desaparegut quan d’aquest ja no se’n sabia res. Però poca cosa més hi ha de sospitós que hagi transcendit.

Just per recopilar més elements o descartar del tot els pocs que hi ha, les autoritats judicials i policials de la Bretanya haurien tramès una demanda de cooperació judicial al Principat a través d’una comissió rogatòria internacional (CRI) que és el que s’hauria estat complimentant aquests dies. Un dels eixos centrals de la visita va ser una inspecció, dimecres, de la pensió escaldenca on la parella va estar allotjada. I en concret l’habitació on tots dos van estar. En algun moment la dona ara empresonada hauria dit que havia vist sang a la pica. Tot molt estrany.

enginyer parella
Una imatge de la parella.

El que la policia andorrana va poder acreditar al seu moment és que Gregoire tot sol, sense la parella, va acudir un bon dia a l’estació d’autobusos després de comprar un bitllet per anar cap a Tolosa i hi ha la certesa que va agafar el bus en qüestió. També Wisdhyastuti va deixar el Principat. Probablement uns dies abans que ho fes el seu company, amb qui es relacionava en anglès.

Una imatge de la parella en aparent felicitat publicada pel 'Daily Mail' d'Austràlia.

Relacionat

Els responsables de la pensió d’Escaldes on es va allotjar el noi de Nantes desaparegut mai no van veure res anormal

La comitiva francesa hauria intercanviat informació i neguits tant amb responsables policials que al seu dia van treballar en la investigació de la desaparició com amb els responsables judicials que van autoritzar la seva vinguda. No ha transcendit que s’hagin localitzat detalls nous que puguin alterar el curs de la investigació. No obstant això, les fonts consultades han assegurat que abans de prendre noves decisions en el marc del cas, les autoritats judicials franceses havien de corroborar sobre el terreny aquelles informacions de les quals disposen.

 

 

Comentaris

Trending