Investigació per aclarir els lligams d’Andorra amb una xarxa internacional de tràfic de cocaïna

(AMB VÍDEO) Un dels vehicles comissats en l’operatiu desenvolupat fa uns dies en diferents ciutats espanyoles per desarticular una banda liderada per perillosos delinqüents albanesos està matriculat al Principat i està a nom d’una societat d’inversió estrangera

Una imatge del Mercedes matriculat al Principat.
Una imatge del Mercedes matriculat al Principat. GUÀRDIA CIVIL

La policia està fent en indagacions, en col·laboració si escau amb la guàrdia civil, per intentar aclarir quins lligams hi ha entre el Principat i una xarxa internacional de tràfic de cocaïna a l’engròs liderada per un perillós grup de delinqüents albanesos assentats majoritàriament a Espanya. L’esquer dels vincles entre el perillós ‘clan Farruku’ és un vehicle amb plaques de matricula andorranes que figura entre ‘l’arsenal’ de 25 automòbils que s’han comissat en una operació que va tenir el punt culminant fa deu dies.

El vehicle comissat no n’és un de qualsevol. Es tracta d’un Mercedes Benz G63 AMG Standard, un tot-terreny d’altíssima gamma i ben bé un parell de centenars de milers d’euros com a mínim de cost que la guàrdia civil va localitzar en un dels diversos registres que va dur a terme. L’operació definitiva, que es va dur a terme ara fa uns dies, va permetre detenir disset persones a les províncies de Cadis, Màlaga, Madrid, Barcelona i Toledo. En aquests punts de l’Estat espanyol es van dur a terme fins a 21 perquisicions.

El ‘clan Farruku’ introduïa a Europa des de l’Amèrica Llatina tones i tones de diversa tipologia de droga, especialment cocaïna. De fet, té, o almenys tenia, una infraestructura i una logística tant potent que es podia moure per tot el món. Des de fa temps que hi ha hagut un degoteig de detencions i aprehensions de droga. La confiscació el gener de l’any passat de dues tones de cocaïna al port d’Algesires procedents d’Equador va ser un punt culminant i decisiu. Durant la investigació s’han comissat més de deu tones de cocaïna i deu tones d’haixix en diferents països d’Europa.

IMG 9406 (1)
Un guàrdia civil escorcollant l'interior del vehicle.

Fins ara s'ha procedit a l'embargament preventiu de 25 vehicles i 22 finques immobiliàries amb un valor aproximat de més de 4.200.000 euros, així com el bloqueig dels comptes o productes financers de catorze persones físiques i trenta societats. Justament, el vehicle matriculat al Principat, segons que ha pogut saber l’Altaveu, és propietat d’una societat d’inversió estrangera radicada a Andorra. No és el primer cop que a través d’aquesta fórmula s’amaguen operatives poc clares. A més, hi ha la sospita que el conductor habitual de l’esmentat Mercedes seria un ciutadà albanès, amb la qual cosa, segons les fonts consultades, les alarmes encara s’haurien disparat més i hi hauria una investigació plenament oberta per aclarir la situació.

Etiquetes

Comentaris (23)

Trending