Intent d’estafa a una desena de comerços

La policia investiga els fets després de veure formalitzades dues denúncies per botigues que han rebut trucades on se’ls demana fer un pagament amb targeta de crèdit per poder rebre un paquet que, suposadament, se’ls hauria enviat

Entrada al despatx central de policia pel carrer Ciutat de Sabadell.
Entrada al despatx central de policia pel carrer Ciutat de Sabadell. Toni Solanelles

Diversos comerços de país han avisat a la policia que han estat víctimes d’un intent d’estafa mitjançant el qual se’ls reclamava fer el pagament d’una quantitat de diners per gestionar el repartiment de paquets de mercaderies. Des del cos d’ordre es té constància, com a mínim, d’una desena de casos. Per això, s’ha volgut llançar una alerta, a banda de recomanar a qualsevol persona que rebi la trucada que faci la corresponent denúncia.

Les víctimes de l’intent d’estafa són establiments comercials. Treballadors o propietaris de les botigues reben una trucada, provinent d’un número estranger, en la qual se’ls explica que han de rebre un altre avís, en aquest cas d’una agència de paqueteria per gestionar l’enviament i la recepció d’una comanda. Llavors, se’ls diu que per aquest servei han de realitzar un pagament de diners via targeta de crèdit.

Segons fonts del cos, es té constància com a mínim d’una desena de casos. Dues de les botigues afectades, de fet, ja han formalitzat la denúncia. El cos investiga el cas, tot i que s’avisa que probablement tota l’actuació delictiva s’estaria fent des de fora del país, fet que dificultaria les actuacions.

El que s’ha volgut deixar clar des de la policia és que, si es torna a rebre alguna d’aquestes trucades, en cap circumstància s’ha de realitzar cap pagament. A banda, es demana que es posin els fets en coneixement del cos d’ordre.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending