Ingressen a la presó dos dels quatre detinguts en les darreres actuacions antidroga

Els altres dos detinguts arran de l’operació per combatre els estupefaents a Escaldes haurien estat alliberats amb càrrecs

Una imatge de la façana principal del recinte penitenciari.
Una imatge de la façana principal del recinte penitenciari. ARXIU

Dos dels quatre darrers detinguts en les actuacions antidroga lligades a locals de restauració o cops d’Escaldes i Andorra la Vella han ingressat a la presó per la seva presumpta implicació en la venda d’estupefaents. La Batllia ha dictat aute de processament i empresonament contra dos homes, residents de nacionalitats argentina i dominicana, i de 43 i 37 anys respectivament. Tots dos van ser arrestats durant una operació que es va realitzar en diferents fases la jornada de dimarts.

En la mateixa actuació policial encara que ja estava judicialitzada, i que tenia com a epicentre un bar de l’avinguda Fiter i Rossell d’Escaldes i un local essencialment d’oci nocturn del carrer de la Llacuna d’Andorra la Vella, es van detenir dues persones més que aquest dimecres, després de passar a disposició judicial, han quedat en llibertat, malgrat que no ha transcendit si se’ls va aplicar una ordenança penal (judici ràpid) condemnatòria o, per contra, se’ls va processar i se’ls va alliberar amb càrrecs.

La Batllia va enviar a la Comella, en primer lloc, l’home de 43 anys que és parella de l’única dona que va ser detinguda en aquesta operació i que va quedar en llibertat després de respondre davant la responsable judicial de la causa. Se li havien trobat mínimes restes de marihuana i cocaïna. Al primer dels empresonats, que va ingressar poc després de les 8 de la tarda al centre penitenciari segons fonts judicials, se li hauria trobat una bàscula de precisió, una paperina de cocaïna, una paperina de metamfetamina i algunes restes d’èxtasi.

A un dels empresonats se li va trobar al seu domicili una bàscula de precisió i algunes paperines amb cocaïna i metamfetamina; a l'altre processat ingressat a la Comella se li envia per les implicacions que en ressurten dels estudis telefònics 

La batlle processa aquest detingut i també a l’altre que ha acabat ingressat a la Comella, entre altres coses, per tràfic i venda de droga. En el cas del segon implicat empresonat, un home resident dominicà de 37 anys, se l’envia al centre penitenciari -hi va arribar una estona abans de la mitjanit de dimecres a dijous- per les connexions que existeixen en algunes declaracions i en els estudis dels telèfons comissats en les darreres operacions antidroga realitzades. Aquest darrer encausat seria el gerent d’un local d’oci nocturn del carrer de la Llacuna, en el registre del qual no es va trobar res tot i que se sospita que l’establiment servia de punt de trobada per, presumptament, consumar negocis.

L’altre gerent també detingut el dimarts, i al local del qual, un bar de l’avinguda Fiter i Rossell, es va fer un escorcoll amb gos antidroga inclòs, també se’l va deixar en llibertat. En aquest establiment, segons les diverses fonts consultades, no s’hi va trobar estupefaent però sí documentació -anotacions de suposades vendes- i estris -per presumptament preparar dosis- que vincularien el bar amb l’aparent venda de drogues. La batlle, però, va descartar l’ingrés a la presó del seu responsable i, en aquest cas, l'hauria deixat en llibertat sense càrrecs.

Comentaris (1)

Trending