Un incendi en una petita sala d’arxius de l’UdA provoca neguit pel record del centre cultural

Els bombers han estat requerits aquesta mitjanit de diumenge a dilluns per l'alerta de fum que s'ha localitzat a la planta menys dos

Un camió de bombers a l'avinguda Francesc Cairat aquesta passada matinada,
Un camió de bombers a l'avinguda Francesc Cairat aquesta passada matinada, ALTAVEU

L'incendi aquesta mitjanit de diumenge a dilluns en una petita sala d'arxius de la Universitat d'Andorra (UdA) ha fet activar totes les alarmes amb el record molt present del sinistre del passat mes de Enovembre al Centre Cultural i de Congressos Lauredià (CCCL). Sortosament el foc ha provocat pocs danys materials.

Els bombers han estat requerits a les 23.36 per un avís de fum a l'aparcament del centre educatiu, a l'avinguda Francesc Cairat de Sant Julià de Lòria. L'avís l'ha donat el servei de vigilància privada i s'hi han desplaçat efectius dels parcs de Santa Coloma i la Massana.

Els bombers han pogut sufocar ràpidament l'incendi i l'afectació ha estat mínima, circumscrita només en el petit local tancat, per la qual cosa l'activitat lectiva d'aquest dilluns és l'habitual

La fumera ha fet que es produïssin moments de nervis pel risc que l'incendi arribés a altres dependències de la universitat, que ja es va veure afectada pel sinistre del CCCL. Aquesta vegada tot ha quedat en un ensurt i amb danys a una sala d'arxius del pis menys dos.

El sistema de detecció d’incendis ha funcionat a la perfecció, segons fonts dels bombers, i tot plegat va permetre que el foc es quedés aïllat en la sala en qüestió i que només es cremessin un grapat de caixes de l’esmentat arxiu. Res no ha tingut a veure amb l’incendi al centre de congressos però almenys el temor inicial hi era. La por a què es pogués repetir quelcom de similar.

No se n'ha confirmat la causa, però probablement és d'origen elèctric. Els bombers han pogut sufocar ràpidament l'incendi i l'afectació ha estat mínima, circumscrita només en el petit local tancat, per la qual cosa l'activitat lectiva d'aquest dilluns és l'habitual. Segons informen des del centre docent, es recondicionarà la zona afectada el més aviat possible.

Comentaris (1)

Trending