El ciclista ferit a Ordino haurà de passar pel quiròfan per suturar-li un profund tall al coll

Sortosament per l’accidentat, un resident de 28 anys, el seccionament que li ha provocat la tanca de delimitació de carretera no li ha afectat ni vasos fonamentals ni òrgans vitals

L'helicòpter que ha traslladat el ferit en arribar a l'hospital.
L'helicòpter que ha traslladat el ferit en arribar a l'hospital. Toni Solanelles

El ciclista accidentat al Coll d’Ordino aquest migdia haurà de quedar ingressat a l’hospital després de passar pel quiròfan per poder-li fer la suturació adequada d’un profund tall al coll que per sort no li ha seccionat ni cap vas fonamental ni cap òrgan vital. El jove esportista ha arribat al centre hospitalari havent estat evacuat en helicòpter des del lloc de l’accident, en què només s’hi ha vist implicat el ciclista.

El sinistre ha passat pocs minuts abans de les 12 del migdia pràcticament al quilòmetre 8 de la carretera del Coll d’Ordino, que uneix aquesta parròquia i la de Canillo. Per causes que hauran d’aclarir els especialistes en accidents de trànsit de la policia, el jove, que anava amb una bicicleta de carretera Willier, n’ha perdut el control i s’ha encastat contra la tanca de delimitació de carretera i hi ha acabat atrapat. De fet, hauria estat aquest element viari el que hauria provocat les ferides més greus que patiria el ciclista.

No obstant això, i més enllà del tall sofert al coll, els metges que l’estan atenent a l’hospital, segons fonts sanitàries, l’hauran d’avaluar per comprovar que no pateixi cap més lesió de gravetat. L’evolució de les properes hores serà fonamental tot i que, almenys d’entrada, no es tem pas per la seva vida tot i el mal pronòstic inicial. La major complexitat que han tingut els equips de salvament ha estat rescatar el jove d’on havia quedat atrapat.

Equips dels bombers i del SUM han estat els primers en traslladar-se fins al lloc de l’accident, on també s’han desplaçat patrulles de la policia i especialistes del cos en atestats. I també agents del servei de circulació del comú d’Ordino. Una vegada ‘desatrapat’ i estabilitzat sobre mateix de l’asfalt, el ciclista ha estat traslladat fins a l’hospital en helicòpter on se l’està atenen conseqüentment.

Comentaris (5)

Trending