Mor l’enginyer ferit en l’accident a les obres de reforma de l’antic Punt de Trobada

L’home, de 59 anys i propietari d’una de les empreses subcontractades pel constructor principal, no ha pogut superar el traumatisme toràcic que havia patit en el sinistre i els metges no han pogut evitar el fatal desenllaç

Els bombers marxant de les obres de l'antic Punt de Trobada el dia de l'accident mortal registrat el setembre del 2021.
Els bombers marxant de les obres de l'antic Punt de Trobada el dia de l'accident mortal registrat el setembre del 2021. eduard ros

L’enginyer i alhora propietari d’una de les empreses que participen en els treballs de reforma de l’antic Punt de Trobada, a Sant Julià, ha mort poca estona després d’arribar a l’hospital arran de l’accident laboral que ha patit poc després d’1/4 de 10 del matí en una de les plantes superiors de l’immoble que durant tres dècades va acollir l’emblemàtic centre comercial. De 59 anys, l’home, que participava dels treballs i li ha caigut al damunt una planxa de formigó que operava a mode de biga en l’estructura no ha pogut superar el traumatisme toràcic sofert.

Dotacions dels bombers, amb un helicòpter inclòs, dels equips d’emergència sanitària i diferents patrulles de policia han intervingut a partir de poca abans de 2/4 de 10 del matí en el greu accident laboral que hi ha hagut en les obres de remodelació de l’antic Punt de Trobada. En un primer moment, els equips d'emergència han pogut estabilitzar el ferit, encara que ja era evident que sofria lesions molt greus. Com que treballava en una planta molt elevada on l’escala dels bombers no podia arribar, s’ha optat per mobilitzar l’helicòpter per poder evacuar més ràpidament la víctima i no córrer riscos suplementaris baixant per l’estructura de l’edifici, objecte d’un fort canvi arquitectònic. Ha estat traslladat cap a l’hospital amb el propi helicòpter i allí hi ha arribat una hora o poc més després del sinistre. Poca estona després, fonts del centre han comunicat que l'home no ha pogut superar el traumatisme toràcic que havia patit. 

“Feia treballs de desmuntatge de les estructures de formigó i ferro a la part superior de l’immoble, per sobre de les caixes tècniques dels ascensors ubicades a la part sud de l’immoble”

Testimonis de l’accident han explicat que l’enginyer, que no era inhabitual que es posés en primera línia de feina, estaria treballant o col·laborant amb altres operaris, en unes tasques que comportaven l’ús d’una serra hidràulica amb la qual tallava una biga plana, gairebé una planxa de formigó. Segons fonts oficials del grup empresarial (Pyrénées) que reforma l'antic Punt de Trobada, “feia treballs de desmuntatge de les estructures de formigó i ferro a la part superior de l’immoble, per sobre de les caixes tècniques dels ascensors ubicades a la part sud de l’immoble”.

La mateixa empresa subcontractada per la constructora que té assignats els treballs de reforma de l’immoble havia penjat a través de les xarxes socials una gravació on es veia com s’estava movent una planxa de formigó i com els propis operaris alertaven que feia moure tota l’estructura. Aquella gravació ha estat eliminada per l’empresa implicada, segurament conscient de l'impacte que pot tenir fins i tot a nivell legal, en els fets dels seus perfils socials. També l’Altaveu, que conserva les imatges, les ha acabat retirant les imatges a petició de l’entorn de l’empresa.

WhatsApp Image 2021 09 23 at 11.08.53
Els treballadors esperant noves del seu company a l'exterior de l'edifici en reforma.

S’haurà d’aclarir si l’home s’havia assegurat convenientment o no. El cas és que la plataforma de formigó li ha caigut al damunt causant-li gravíssimes lesions que al cap i a la fi han estat insalvables. Es dona la malaurada circumstància que en la mateixa obra hi treballa un fill del finat, que de seguida ha procedit a fer les maniobres i els primers auxilis al seu pare, davant la desesperació d’altres companys per als quals els minuts que han tardat els serveis sanitaris i d’emergència s’han fet interminables.

Més enllà dels equips d’atenció sanitària, també de seguida tècnics d’obra i inspectors de treball s’han traslladat al lloc dels fets. Un dron sobrevola l’estructura de l’antic centre comercial per veure l’estat de la mateixa. S’ha de comprovar, també, si l’abast de la reforma és el que tocava o s’ha tocat elements clau i, per tant, s’ha posat en risc el conjunt de l’immoble, que des que es va tancar a l’activitat comercial ha experimentat un canvi brutal, essent desmantellat en gran mesura.

WhatsApp Image 2021 09 23 at 11.09.31
Tècnics diversos en arribar a l'obra per fer les revisions corresponents.

 

Comentaris (11)

Trending