‘Ferrariman’, en llibertat a l’espera de judici però sense retirada del permís

El batlle decreta el processament del controvertit Xavier Caballol, que ha refusat sotmetre’s a una ordenança penal, per un delicte de conducció temerària, que s’haurà de jutjar al Tribunal de Corts, però, fins llavors, podrà seguir conduint

Caballol, posant benzina ja a Espanya i evidenciant el seu enuig per la detenció.
Caballol, posant benzina ja a Espanya i evidenciant el seu enuig per la detenció.

El controvertit empresari Xavier Caballol, conegut a xarxes socials com a ‘Ferrariman’, ha quedat en llibertat amb càrrecs un cop ha declarat davant el batlle que instruirà el seu cas. La policia l’havia detingut al matí, acusat d’un delicte de conducció temerària pel qual la fiscalia proposava un judici ràpid i una condemna d’un any de retirada de carnet que, però, no ha estat acceptada pel processat. Després de la seva declaració, ha estat alliberat, però sense cap mesura cautelar. Així, poca estona després de sortir de la Batllia ha compartit a xarxes imatges d’ell conduint en direcció a Espanya.

La policia havia arrestat ‘Ferrariman’ aquest matí, arran de la investigació que es va fer després de la denúncia d’un conductor a finals de juliol. En ella, posava en coneixement del cos d’ordre les maniobres perilloses que Caballol hauria efectuat al volant del seu cotxe en el tram de la carretera general 2 entre Encamp i Canillo. La detenció s’ha produït, segons s’ha explicat, després de comprovar tant amb les càmeres de mobilitat com amb gravacions pujades a les xarxes socials pel mateix empresari, que hauria protagonitzar maniobres imprudents a la via i hauria excedit els límits de velocitat. Per a la policia, hauria “posat en perill la seguretat de la resta d’usuaris, així com seva pròpia”.

'Ferrariman', assemyala un conductor que li recrimina la conducta al volant durant el trajecte entre Encamp i Canilllo en un vídeo penjat per ell mateix.

Relacionat

La policia deté ‘Ferrariman’ per conducció temerària

I, per tant, a l’entendre del cos d’ordre, es podia certificar que Caballol hauria comès un delicte de conducció temerària. Per això, s’ha procedit al seu arrest i, hores després, ha estat posat a disposició de la Justícia. En aquestes dependències, s’hauria intentat celebrar un judici ràpid -tècnicament, una ordenança penal-. Així, la fiscalia havia proposat una condemna que inclouria la retirada de carnet durant un any.

L’empresari, poc després de deixar la Batllia, ha agafat el seu cotxe i ha marxat cap a Espanya “a sentir-me lliure” a la vegada que, via xarxes, ha carregat contra una fiscalia que “m’està cansant”

Des del primer moment, però, ‘Ferrariman’ s’ha tancat en banda i s’ha oposat a aquesta proposta. I, davant aquesta posició, el batlle tampoc ha plantejat cap possible condemna. Per tant, el que ha fet és el que està previst en aquestes circumstàncies: continuar el procediment penal per la via normal, que hauria d’acabar, a priori, amb Caballol assegut a la banqueta del Tribunal de Corts.

Així, el batlle ha processat l’empresari per un delicte de conducció temerària que, segons el Codi Penal, preveu càstigs d’entre tres mesos i tres anys de presó i d’un a sis de privació del permís de conduir a banda de multes de 300 a 6.000 euros. Ara bé, la llei també apunta que, en cas que la conducta posi en perill altres usuaris de la via i/o es faci posteriorment difusió, la pena mínima de reclusió ha de ser de sis mesos i la de retirada del carnet, de dos anys. La sanció econòmica més baixa també s’incrementa: a 3.000 euros. Fins i tot es dona la possibilitat de comissar el cotxe amb què s’hagi comès el delicte.

Un cop comunicat el processament, el batlle ha deixat Caballol en llibertat provisional, amb càrrecs. El que no ha adoptat, però, és cap mena de mesura cautelar. Per tant, fins al judici, podrà seguir conduint. ‘Ferrariman’ ha sortit de la Batllia amb actitud desafiant i ha tornat cap a casa seva en taxi.

Tot i això, no ha trigat gaire a tornar a la carretera. De fet, ell mateix ho ha compartit al seu perfil d’Instagram, amb diferents stories i algun directe on ha donat la seva versió de tot plegat. L’empresari ha carregat especialment contra el ministeri públic. “M’està cansant la fiscalia i les pressions”, ha afirmat mentre anava al volant, tot lamentant que “molta gent fa coses greus i no passa res; a mi, per cometre una petita infracció de trànsit, em volen jutjar per un delicte major”. En canvi, ha tingut paraules amables per als agents de policia que, segons ell, “no tenen cap culpa i s’han portat de forma humana”. També ha elogiat l’actitud del batlle: “ha estat bé”.

Com s’ha dit, ‘Ferrariman’ ha agafat el cotxe. En les gravacions que ha compartit, es veu circulant en direcció a Espanya i, un cop allà, ha assegurat que “haig de sortir del meu propi país per sentir-me lliure”. Fins i tot, ha assegurat que es planteja “fer-me espanyol” i no s’ha estat d’assegurar que sap qui el va denunciar, una informació que ha volgut donar únicament als seus subscriptors.

Comentaris (47)

Trending