La policia deté ‘Ferrariman’ per conducció temerària

A finals de juliol, un altre conductor va denunciar les maniobres imprudents del controvertit empresari i internauta a la general 2 entre Encamp i Canillo; el cos d’ordre ha investigat amb imatges de càmeres de trànsit i, també, les penjades pel mateix Xavier Caballol, i ha acabat dictaminant que és el presumpte autor d’un delicte

'Ferrariman', assemyala un conductor que li recrimina la conducta al volant durant el trajecte entre Encamp i Canilllo en un vídeo penjat per ell mateix.
'Ferrariman', assemyala un conductor que li recrimina la conducta al volant durant el trajecte entre Encamp i Canilllo en un vídeo penjat per ell mateix.

La policia ha detingut el controvertit empresari Xavier Caballol, conegut a les xarxes socials amb el nom de ‘Ferrariman’ acusat d’un delicte de conducció temerària pel qual hauria estat denunciat ara fa unes setmanes per un altre conductor arran de les maniobres perilloses que hauria efectuat a la general 2, entre Encamp i Canillo. L’anàlisi de les càmeres de mobilitat i d’algunes gravacions penjades a xarxes socials, hauria demostrat el seu comportament delictiu. Poc abans de les sis, ha sortit de la seu de la Justícia, sense que hagi transcendit la seva situació processal.

Fa temps que ‘Ferrariman’ es troba a l’ull de l’huracà, arran dels vídeos penjats als diferents perfils d’internet on fa gala dels seus vehicles d’alta gamma i, també, de les maniobres, algunes de les quals de risc, que feia a la carretera. També s’ha destacat pels seus enfrontaments amb alguns ciclistes, col·lectiu al qual critica sovint en els seus missatges. Carretera a banda, però, Caballol també ha hagut d’afrontar processos penals pels insults a diferents persones. Un d’aquests casos ,de fet, està pendent d’arribar a Tribunal de Corts després que l’empresari no acceptés la proposta de pena que, via judici ràpid, se li va oferir per haver injuriat un usuari a Twitter (ara coneguda com a X). En concret, un dels membres del comitè directiu del Partit Socialdemòcrata, Joao de Melo.

El Ferrari de Caballol 'escortat' per un cotxe policial.

Relacionat

Fiscalia i Batllia acusen ‘Ferrariman’ de discriminació i li demanen presó condicional

En certa forma, la polèmica sorgida arran de la seva figura va ser el detonant d’alguns dels canvis introduïts l’any passat al Codi Penal. Llavors, tal com ha recordat la policia en el seu comunicat, es van endurir les sancions i les penes per conducció temerària. Fins al text ara vigent, només es considerava delicte penal si les accions a la carretera posaven en perill la vida o la salut d’altres usuaris de la xarxa. Amb les modificacions, tota conducta imprudent seria castigada per aquesta via. El fet de suposar un risc per a altres persones s’ha passat a considerar, en tot cas, un agreujant.

El Codi Penal modificat l’any passat considera delicte tota conducta de conducció temerària, es posi o no en risc altres usuaris; en aquest cas, la policia considera que això segon també ha succeït i també es van difondre els vídeos a les xarxes fet que, si es considerat culpable, enduriria la pena: de sis mesos a tres anys de presó, de dos a sis de retirada de permís i entre 3.000 i 60.000 euros de multa

Per tant, a partir de la detenció que s’ha efectuat aquest matí, ‘Ferrariman’ haurà d’afrontar un procés 100% penal. L’arrest és la culminació d’una investigació que es va engegar a finals del mes passat. Llavors, una persona va presentar denúncia davant la policia per les maniobres imprudents que Caballol hauria efectuat durant un trajecte per la carretera general 2, entre Encamp i Canillo.

La investigació policial i l’anàlisi de totes les imatges que es van recopilar, algunes a través de xarxes socials i penjades pel mateix ‘Ferrariman’, van permetre comprovar que el controvertit conductor hauria efectuat maniobres imprudents a la via. També hauria excedit els límits de velocitat en diferents trams del recorregut. I, remarca el comunicat del cos d’ordre, hauria “posat en perill la seguretat de la resta d’usuaris, així com la seva pròpia”.

Un cop constatat aquest supòsit, la policia considera acreditat la comissió d’un delicte de conducció temerària. I aquest dijous al matí han procedit a la detenció de Caballol. ‘Ferrariman’ ha estat posat a disposició judicial.

Tal com marca el nou Codi Penal, el delicte de conducció temerària es castiga “amb pena de presó de tres mesos a tres anys i privació del permís de conduir o prohibició per conduir vehicles segons escaigui d’un a sis anys”. A banda, “s’ha d’imposar una multa d’entre 300 a 6.000 euros”.

Ara bé, cal tenir presents dos fets. Per un costat, la policia ha remarcat en el comunicat que amb la seva conducta Caballol hauria posat en risc altres usuaris de la xarxa viària. I, a més, posteriorment hauria fet difusió de les imatges a xarxes socials. Per tant, es donarien dos dels supòsits que endureixen la pena a imposar: de sis mesos a tres anys de presó, de dos anys a sis anys de retirada del carnet i entre 3.000 i 60.000 euros de sanció econòmica.  

Un altre detall important es troba en l’article 272 de la llei, que indica que “en els delictes contra la seguretat en el trànsit, el vehicle utilitzat es pot considerar l’instrument del delicte” i, per tant, pot ser comissat.

En tot cas, poc abans de les sis de la tarda, Caballol ha sortit de la Batllia, edifici del qual ha marxat en taxi un cop ha comparegut davant el batlle. No ha transcendit, però, quina és la seva situació processal.

Etiquetes

Comentaris (55)

Trending