Estupor a Ordino per la desaparició d’un suport d’autofotos

El dispositiu estava col·locat sobre una base de formigó i des de la corporació se’n fan creus per la dificultat que suposava arrencar-lo i traslladar-lo

Una parella es fa una autofoto en un dels 35 pedestals instal·lats al país.
Una parella es fa una autofoto en un dels 35 pedestals instal·lats al país. VISIT ANDORRA

El vandalisme està sent un fet recurrent als darrers mesos a les muntanyes d'Andorra per les bretolades en monuments històrics o per malmetre senyalitzacions. Ara cal afegir-hi la desaparició d'un suport dels que estan instal·lats a diferents llocs del país per fer-se autofotos. La parròquia afectada ha estat Ordino, i des de la corporació se'n fan creus per la dificultat que suposava arrencar-la primer, i traslladar-la després.

El suport estava fixat sobre una base de formigó i es desconeix com ho van poder fer l'autor i els autors per treure'l d'allà. És un dels anomenats 'pedestals selfie'  distribuïts per tot el país amb l’objectiu de donar a conèixer diferents indrets d’interès turístic, així com també per facilitar la realització de fotografies als usuaris. Es tracta d’un projecte que s’inclou dins del programa Infoturisme i que compta amb el suport, la coordinació i el finançament dels set comuns, així com d’Andorra Turisme.

Les peanyes de selfies són fàcils d’utilitzar i molt intuïtives; ja que permeten col·locar el dispositiu mòbil tant de forma horitzontal com vertical i així programar el disparador automàtic. Cada parròquia compta amb diversos suports, tant en zones urbanes com en plena natura. .En el cas de la parròquia d’Ordino, es van repartit els punts selfie entre el mirador de la Casa Pairal, al Bosc Viu, a l’escultura Ordino 91 i al mirador del Coll d’Ordino. 

Cal destacar que cadascun dels suports compta amb un codi QR individual, el qual enllaça a una pàgina web on es poden consultar les 35 ubicacions  diferents de cada pedestal en multitud d’idiomes (català, castellà, francès i anglès) i amb imatges il·lustratives. La desaparició d'un d'ells ha causat estupor al comú d'Ordino però també a Andorra Turisme i no es descarta que es tracti d'un robatori per tractar-lo d'instal·lar en algun altre lloc fora del país després de tunejar-lo.

Comentaris (4)

Trending