Estocada ‘mortal’ al mercat hivernal de cocaïna al Pas de la Casa

(AMB VÍDEO) La policia considera desarticulats diversos punts de venda de droga a la localitat fronterera amb la detenció dels quatre residents i el comís de 342 grams de ‘coca’ i 342 grams més d’haixix més la recuperació de cinc bàscules de precisió i la localització de 17.600 euros en efectiu

Material, droga i diners comissats.
Material, droga i diners comissats. POLICIA D'ANDORRA

Hi ha satisfacció al despatx central de la policia. L’operació desenvolupada aquest dilluns al Pas de la Casa, tot i que s’esperava important, ho ha estat més del que es preveia i tot. De fet, és una de les operacions contra el tràfic de cocaïna més grans de la història. Finalment s’han recuperat 342 grams d’una cocaïna de gran puresa i que hauria suposat un nombre difícil de xifrar de dosis per vendre alhora que el que s’hauria pogut recaptar en la seva posada al mercat hauria estat de diversos milers d’euros.

I és que a banda de la droga comissada, que és molta per a un indret com Andorra, els agents van comissar una màquina per comptar bitllets, cinc bàscules de precisió i estris destinats al tràfic d’estupefaents. L’estocada al mercat hivernal de venda de droga al Pas de la Casa és molt important. I és que a part de la cocaïna, tant en roca com en dosis preparades per a la venda, també es van segrestar quantitats destacades d’altres estupefaents: 26 grams de metamfetamina, 342 grams d’haixix, 70 grams de marihuana i alguna petita quantitat d’èxtasi.

Efectius de policia en un control.

Relacionat

Els dos principals detinguts en la batuda del Pas acumulaven uns 300 grams de cocaïna

En l’operació denominada ‘Big Bang’ hi van prendre part, segons una comunicació oficial de la policia, una vintena d’efectius adscrits a l’àrea de policia judicial amb el suport dels guies canins que, des de primera hora de dilluns, van escorcollar diversos domicilis i locals de la localitat encampadana. Com ja ha anat avançant l’Altaveu, alguns dels indrets on es va actuar és al carrer Major, on es va detenir la principal implicada en aquest cas, l’avinguda d’Encamp o el carrer dels Abeuradors.

Hauria estat al domicili d’una cambrera de 46 anys treballadora d’un conegut restaurant del carrer Major -que en principi no té cap vinculació amb l’activitat il·legal de la seva empleada- on es va trobar la immensa majoria de la droga i els estris comissats. Per ordre d’importància, un resident francès de 50 anys seria el que també disposava de cocaïna al seu domicili. Aquests dos detinguts gairebé segur que no passaran a disposició judicial fins aquest dimecres i de ben segur acabaran ingressant al centre penitenciari.

Una part de l'operació es va desenvolupar en un edifici del carrer de l'Abeurador, sense que hi tingui res a veure cap restaurant de l'indret.

Relacionat

El Pas de la Casa ‘bull’ amb una important batuda antidroga

Els altres dos implicats, de 33 i 38 anys, molt probablement seran posats a disposició judicial aquest dimarts mateix i segurament seran alliberats, queda veure si condemnats per la via ràpida o processats. En tot cas, a cap dels dos se’ls va trobar res més que alguna petita quantitat d’estupefaent que segurament anava adreçada al seu consum personal. Tots plegats tindrien alguna mena de vincle -o van ser descoberts, almenys- arran de la detenció, el 8 de febrer, d’un altre resident de 22 anys que des de llavors està ingressat al centre penitenciari.

Segons el comunicat policial, “amb aquesta operació, per tant, la policia ha desarticulat diversos punts dedicats al tràfic al Pas de la Casa, localitat amb un gran volum de turisme els mesos d’hivern”. No es pot descartar que hi hagi noves detencions. Entre altres coses, perquè s’han detingut quatre persones però es van registrar cinc domicilis preveient que en un d’ells s’hi localitzaria un cinquè arrestat que es preveia.

Operació antidroga Pas de la Casa PREMSA 5
Entre la cocaïna comissada n'hihavia força en roca.

Per tant, aquesta cinquena persona presumptament implicada en la compra-venda de droga al Pas de la Casa serà detinguda més aviat o més tard a no ser que no torni al país. A més a més, l’estudi dels dispositius electrònics, com a mínim, dels dos principals implicats, i sobretot de la cambrera detinguda, de ben segur donarà ales als agents de policia especialitzats en delictes contra la salut pública per continuar tibant del fil.

Comentaris (13)

Trending