El Pas de la Casa ‘bull’ amb una important batuda antidroga

Almenys una dona i tres homes han estat detinguts i cinc domicilis regirats en una operació judicialitzada que té com a origen una batussa de principi de febrer entre un resident ara empresonat i uns turistes que es van sentir estafats perquè els va vendre cocaïna en mal estat

Una part de l'operació es va desenvolupar en un edifici del carrer de l'Abeurador, sense que hi tingui res a veure cap restaurant de l'indret.
Una part de l'operació es va desenvolupar en un edifici del carrer de l'Abeurador, sense que hi tingui res a veure cap restaurant de l'indret.

Una operació policial sota tutela judicial s’ha desenvolupat aquest dilluns en diversos pisos del Pas de la Casa, on hi ha hagut una revolada generalitzada perquè l’operatiu ha estat molt important i la presència d’investigadors s’ha deixat notar. Com a mínim s’han detingut una dona i tres homes i s’han regirat de manera molt notable cinc domicilis, en un dels quals no s’ha trobat, almenys inicialment, la persona que es pretenia trobar. Els investigadors han pogut comissar quantitats importants tant de cocaïna com d’haixix i diners en efectiu.

La batuda antidroga és producte, almenys, d’un incident que hi va haver a principi de febrer en un establiment de restauració i oci nocturn de la localitat fronterera. Els veïns que han observat amb neguit i estupefacció els moviments policials, especialment a la zona més propera a les pistes, feia temps que tenien clar que alguns dels detinguts durant la jornada d’avui acabarien caient més aviat que tard, perquè la seva activitat il·legal era evident. De fet, alguns dels veïns consultats tenen clar que el degoteig de detencions es veurà ampliat en propers dies.

Dels quatre arrestats, de dos s’hauria recuperat una bona quantitat de cocaïna, especialment d’una cambrera d’un restaurant que estaria al marge del ‘negoci’; també s’han comissat diners en efectiu

Els agents de policia especialitzats en els delictes contra la salut pública -amb el suport d’altres funcionaris, com ara els que disposen de gossos ensinistrats en la recerca de droga- i responsables judicials han arribat a primera hora del matí al Pas i gairebé de forma paral·lela han acudit als domicilis que prèviament ja havien controlat -en zones com el carrer de l’Abeurador o el carrer Major i també a l’avinguda d’Encamp- i on tenien clar que hi residien o treballaven persones vinculades al tràfic de d’estupefaents. Els escorcolls que s’han practicat han donat positiu almenys en dos casos.

Dels dos primers detinguts no s’ha recuperat res més enllà d’alguna petita quantitat d’estupefaent per al consum propi. Dels altres dos arrestats -i especialment en el cas de la noia, cambrera d’un restaurant que en principi estaria al marge de l’activitat de la seva empleada- sí que s’han recuperat diners i, especialment, cocaïna, encara qie no han transcendit les quantitats exactes que es podrien haver comissat. Però serà una de les operacions amb més droga confiscada dels darrers temps.

Malgrat que és habitual que durant els hiverns el consum i venda de d’estupefaents augmenti de manera considerable al Pas de la Casa, aquest hivern s’ha notat un increment major a altres temporades de vendes domèstiques. Diversos dels turistes controlats durant els darrers temps al Pas haurien referit haver adquirit la cocaïna o l’haixix, en funció del cas, a la mateixa localitat i, aparentment, amb ciutadans locals de subministradors.

Diversos dels turistes controlats durant els darrers temps al Pas haurien referit haver adquirit la cocaïna o l’haixix, en funció del cas, a la mateixa localitat i, aparentment, amb ciutadans locals de subministradors

L’operació d’aquest dilluns, que podria tenir continuïtat en funció de com avanci la investigació, tindria com element derivador principal una batussa que hi va haver la matinada del 7 al 8 de febrer quan dos turistes -de 24 i 25 anys- van agredir un resident de 22 anys. L’altercat va tenir lloc a primeres hores de la matinada en un restaurant de la localitat fronterera. Els turistes van estavellar el resident contra un aparador del local i això va acabar comportant l’avís a la policia.

Quan van arribar els funcionaris, s’acabaria descobrint que la batussa, que la baralla, era causada perquè els turistes se sentien enganyats. Creien que el resident, que ja havia tingut ‘problemes’ amb les drogues amb anterioritat i que actualment està empresonat, els havia estafat en vendre’ls algunes paperines de cocaïna que consideraven en mal estat. Tots tres van acabar llavors detinguts. Estirant del fil d’aquell incident, s’ha anat avançant.

I és que per molt que l’esmentat resident va ingressar, s’ha dit, a la presó, l’activitat de compra-venda de cocaïna i altres productes estupefaents continuava. I hi ha continuat havent incidents. I això va aixecar les sospites i va posar la mosca rere l’orella dels investigadors. Fins que aquest matí s’ha decidit intervenir sota autorització judicial. I el Pas ha ‘bullit’ durant unes hores d’activitat policial sense massa secrets. Al poble l’operació ha corregut com la pólvora. Altres substàncies és el que l’autoritat pretén que no corri tant com ha fet aquest hivern.

Comentaris (7)

Trending