Un terratrèmol de magnitud 2,5 es deixa sentir a bona part del país

El tremolor s’ha produït a les 13:45 h, i l’epicentre ha estat a Os de Civís, a l’Alt Urgell

Epicentre del terratrèmol que s'ha deixat sentir a Andorra.
Epicentre del terratrèmol que s'ha deixat sentir a Andorra.

Un terratrèmol de magnitud 2,5 s’ha deixat notar aquest dilluns a tot arreu del país. Segons indiquen l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), Protecció Civil i Andorra Recerca i Innovació, l’epicentre a l’Alt Urgell, a la zona d’Os de Civís, tal com es va produir fa uns mesos. Al país s’ha sentit de forma parcial, i no s’haurien produït danys.

El terratrèmol no ha estat fort, però en algunes zones del país s’ha deixat sentir amb certa força. Tot i això, des de Protecció Civil asseguren que ha estat més evident en algunes parròquies, sobretot aquelles més properes a Os de Civís, que ha estat l’epicentre del tremolor de magnitud de 2,5. Almenys, aquesta és la localització provisional, segons l’ICGC, que està revisant els càlculs.

Segons indiquen des d’Andorra Recerca + Innovació, no s’han registrat danys personals ni materials. Segons el mapa d’intensitats, hauria estat de grau II, que indica que ha estat principalment percebut per persones que estan en repòs en els pisos superiors dels edificis. Es demana a tota la població que emplenen l’enquesta sísmica, per poder calcular de manera més acurada la intensitat del terratrèmol al país.

 

Comentaris (11)

Trending