Ensurt al carrer dels Barrers per la caiguda de blocs rocosos des del Solà d’Andorra la Vella

Malgrat que la immensa majoria dels rocs han estat aturats per les barreres dinàmiques, alguns fragments de mida prou notable han saltat la tanca i han causat alguns danys materials

Un agent de policia i un bomber al costat del roc més gran que ha aconseguit superar la barrera.
Un agent de policia i un bomber al costat del roc més gran que ha aconseguit superar la barrera.

Pluja i el Solà d’Andorra la Vella són una molt mala combinació. És una zona, ja se sap, de molt alt risc d’arrossegalls. I aquest dijous n’ha tornat a ser una mostra. Després de dies d’intenses precipitacions, sobre 2/4 de 7 de la tarda s’ha produït una esllavissada de blocs rocosos. Tot i que en gran part han estat frenades per les barreres dinàmiques situades a l’altura del carrer dels Barrers, a Santa Coloma, hi ha hagut fragments de notables dimensions que han saltat a la via.

No s’han produït, sortosament, danys personals. Però sí que s’han produït alguns danys materials. Alguns dels rocs que han superat les tanques han impactat contra alguns elements del mobiliari urbà -algun fanal, per exemple- i també contra la façana d’algun local, d’algun habitatge. També s’haurien vist afectats, poc o molt, alguns vehicles estacionats a la zona.

barrera dinàmica
La barrera dinàmica que ha cedit en fer la seva feina de fre.

Fins al lloc de la caiguda dels rocs s’hi han hagut de desplaçar agents del cos de prevenció i extinció d’incendis. També agents de policia i del servei de circulació d’Andorra la Vella han estat a la zona per vetllar per la situació i comprovar-la. I per ajudar en allò que calgués. Fins i tot els cònsols de la parròquia, Conxita Marsol i David Astrié, s’haurien acostat fins a l’indret, que no és la primera vegada que pateix ensurts d’aquesta mena.

Tècnics experts en riscos geològics també s’han desplaçat al lloc, fins a observar el punt des d’on s’ha originat, des d’on ha arrencat l’esllavissada, per estudiar el cas. S’ha constat que les barreres dinàmiques han fet la seva feina i que no hi ha un risc suplementari al que ja està històricament constatat i catalogat. No obstant, fins d’aquí tres o quatre dies no es tindran els informes derivats de l’actuació d’aquest dijous. No s’ha hagut d’evacuar ningú i no s’ha adoptat cap mesura de restricció de moviments a la zona.

Comentaris (1)

Trending