Encamp refà el ferm malmès per l’aiguat a François Mitterrand i aïlla millor el gimnàs

Durant aquest dimecres es preveu aixecar el tram d’asfalt de l’avinguda fracturat arran de la pressió de les canonades durant l’episodi de pluja d’aquest dimarts i després s’haurà de pavimentar de nou

Treballs per retirar l'asfalt deficient, aquest matí.
Treballs per retirar l'asfalt deficient, aquest matí.

El comú d’Encamp treballa des de primera hora del matí per mirar de resoldre tan aviat com sigui possible els dos punts més crítics que hi va haver durant l’episodi de forta pluja d’aquest dimarts. Així, ja s’està repicant l’asfalt que es va fracturar a l’avinguda François Mitterrand i s’ha exigit a l’empresa que va fer les obres del nou gimnàs del complex esportiu que repassi els tancaments vist que s’han detectat deficiències que van fer que durant la tempesta hi haguessin filtracions d’aigua a l’equipament.

Des de primera hora del matí, una empresa contractada pel comú està fent treballs per aixecar un tram d’asfalt que queda just davant de l’accés cap al comú des de l’esmentada avinguda François Mitterrand, el paviment de la qual va patir una ruptura i amenaçava, en principi, fet que es va descartar després, d’esfondrar-se. Una deficient col·locació de l’asfalt o, directament, la mala qualitat d’aquest hauria provocat la fractura i per això ara s’ha de repicar i aixecar-lo tot per evitar altres ensurts.

Zona on s'haurà de canviar l'asfalt perquè els efectes del temporal l'hauria malmès.

Relacionat

El centre d’Encamp esdevé escenari d’un ‘esclafit’ d’aigua i vent

Una vegada es faci aquesta tasca, segons que ha explicat el conseller de Via Pública, que té responsabilitats sobre infraestructures i manteniment, Xavier Fernàndez, caldrà repavimentar el tram que s’aixequi. En funció del calendari de l’empresa d’asfaltatge, que iniciava avui mateix la represa d’activitat després del període de vacances, es podrà finalitzar el treball. S’espera que durant la jornada d’avui o a tot estirar demà al matí estigui tot retirat el que s’ha de repicar. Mentrestant, es mantindrà el pas alternatiu senyalitzat amb un semàfor.

WhatsApp Image 2023 08 22 at 18.08.17
Finestres per on es colava l'aigua.

Fernàndez també ha explicat l’origen de les filtracions d’aigua al gimnàs del complex. “No és res d’estructura. Hi ha dues finestres que estan mal aïllades” i per allí es colava l’aigua. Com que l’obra s’ha recepcionat només de manera provisional, ahir mateix els responsables comunals ja van contactar amb l’empresa responsable de les obres per advertir de la deficiència. També aquest mateix matí s’hauria posat mans a l’obra per resoldre la incidència que, a priori, no ha fet malbé la instal·lació tot i que sí que el parquet es va mullar.

Com ha explicat el conseller comunal, li correspon a l’empresa fer el que escaigui per evitar que hi hagi filtracions en un altre cas com el d’ahir. Per tant, tota la responsabilitat és de l’adjudicatària inicial de les obres que es van inaugurar fa pocs mesos. La filtració de l’aigua va sorprendre i no pas gratament els usuaris que hi havia aquesta tarda de dimarts a l’equipament, que ha experimentat una notable millora però, també, que ha estat gràcies a una inversió no pas baixa.

Comentaris (7)

Trending