Empresonat l’home que va colar-se en l’habitació dels veïns en una pensió-hotel de Sant Julià

Se l’acusa d’haver robat en casa habitada, un delicte fortament penat al Principat i pel qual no es pot dur a terme un judici ràpid

Una imatge de l'hotel Coprínceps, on van passar els fets.
Una imatge de l'hotel Coprínceps, on van passar els fets. B. N.

Ell ho nega. Assegura que volia agafar uns porros per fer-se passar el neguit. I poc més. Però la policia té clar que va passar de balcó a balcó en una pensió-hotel de Sant Julià per robar a l’habitació dels veïns. De fet, haurien desaparegut més de 600 euros. De nacionalitat argentina i 50 anys, aquesta nit passada ha estat la segona que ha dormit a la Comella. La primera sencera. Perquè la primera la va passar en part fent algun que altre tràmit atès que el batlle el va enviar a la presó a darrera hora de dimarts.

Està acusat d’un delicte de furt amb força en casa habitada. És un delicte que es pena de forma molt estricta al Principat. I com que hi va associada una pena que pot arribar a sis anys, el cas no es pot resoldre a través d’un judici ràpid. Per tant, hi ha d’haver una instrucció ordinària, i la manca d’arrelament de l’home al país ha fet que la Batllia dictés l’empresonament provisional del detingut, que ho va ser la matinada de dimarts després que la policia determinés que era ell l’home que s’havia colat d’habitació en habitació pels balcons.

Una imatge de la façana de l'hotel.

Relacionat

Lladre ‘per necessitat’ en habitacions alienes

De fet, se sospita que podria ser l’autor de la desaparició de diners i algunes pertinences en altres cambres. Aparentment, però, no hi ha cap prova directa i no se li pot atribuir res més més enllà d’aquell furt sobre el qual hi ha un testimoni pràcticament directe de la comissió del fet. Hi hauria fins i tot alguna gravació, atès que els estadants de dita pensió -l’històric hotel Coprínceps que ara torna a estar operatiu per a rebre des de futbolistes a turistes passant per qualsevol mena de règim- feia dies que estaven amb la mosca rere l’orella.

L’ara empresonat s’estava en la pensió-hotel des de fa uns dies juntament amb la seva dona i un fill. En teòric règim de turistes i, suposadament, amb l’objectiu de buscar feina a Andorra. No tenen cap arrelament al Principat i tampoc consta que cap dels tres tingués ni ofici ni benefici enlloc. L’home ho nega tot malgrat reconèixer l’accés a la cambra ‘del veí’. Tanta angoixa per la situació dramàtica que viu l’hauria dut a cercar uns porrets per calmar el neguit. Ni la policia ni el batlle de guàrdia es creuen aquesta versió.

Comentaris

Trending