Empresonat el ‘camell dels menors’ mentre desenes d’adolescents creuen els dits per no ser citats

El detingut dimecres acusat de ser un dels majors subministradors de marihuana a joves especialment de la Massana ja se les havia hagut amb la policia en l’operació ‘Pastorets’

Material comissat a l'ara empresonat.
Material comissat a l'ara empresonat. POLICIA D'ANDORRA

La Batllia ha decretat a primera hora d’aquesta tarda l’empresonament del jove detingut dimecres acusat de ser un dels majors subministradors de droga -marihuana i haixix- a menors i adolescents. Amb el quarter general a la Massana -on durant els darrers mesos s’havia notat un increment notable de consum d’estupefaents entre joves-, la seva activitat presumptament era cada vegada més intensiva i s’estenia més sobre tot el territori nacional. El cas es manté obert i desenes d’adolescents ‘posen ciris a Meritxell’ perquè l’estudi de les comunicacions del processat no els vinculi a ells.

El jove empresonat, de 22 anys, fa més de mitja dotzena d’anys que va iniciar el seu flirteig amb situacions conflictives. Consum de drogues toves i aldarulls diversos, amb baralles sovintejades. De fet, el processat, al qual se li van trobar a casa aquest dimecres més de mig quilo de marihuana i 236 grams d’haixix, ja va ser un dels ‘pastorets’, una banda juvenil que pels volts del Nadal del 2016 va acumular prop d’una trentena de furts en diverses establiments comercials, inicialment de la part alta d’Escaldes però que després es van estendre a d’altres punts d’Andorra la Vella i Santa Coloma.

El ritme de vida del jove era fins ara molt elevat en comparació a una persona que no tenia ni ofici ni benefici tot i que per les xarxes socials semblava voler-se dedicar al món del ‘rap’

Malauradament, el seu camí no s’ha redreçat en assolir la majoria d’edat. Suposadament, la seva activitat traficant era tan elevada, que el constat anar i venir d’adolescents al seu domicili de l’avinguda Sant Antoni de la Massana va acabar originant la queixa dels veïns i fins i tot la intervenció del comú, que va posar els fets en coneixement del ministeri d’Interior. Després de diversos seguiments i vigilàncies, i havent acreditat les evidències, els agents de la unitat d’estupefaents, sabedors que aquest dimecres el processat havia de fer algunes transaccions, van ‘saltar-li’ a sobre just quan havia de fer una venda.

El registre posterior en un pis fet gairebé una porquera, va permetre localitzar els tres quarts de quilo de droga esmentats més 1.500 euros de diner en efectiu i fins i tot alguns bitllets falsos. El ritme de vida del jove era fins ara molt elevat en comparació a una persona que no tenia ni ofici ni benefici tot i que per les xarxes socials semblava voler-se dedicar al món del ‘rap’. El que havia aconseguit, això sí, almenys presumptament, una clientela molt fidel i cada vegada més extensa.

La batlle que ha rebut aquest matí el detingut no ha tingut massa dubtes sobre el comportament delictiu del detingut, que s’havia guanyat la fama de tenir sempre ‘producte’ disponible i d’una qualitat lleugerament superior a molts dels altres ‘facilitadors’ de droga del país. De fet, per això cobrava el material una mica més car que altres ‘camells’. El noi rebia a casa els clients de més edat, alhora que era ell qui s’encarregava de portar la ‘maria’ als consumidors més joves dels quals també era proveïdor.

El material comissat en la intervenció.

Relacionat

Detingut un dels principals subministradors de marihuana a menors

Mentre a la Massana, i concretament a l’avinguda Sant Antoni, alguns veïns reclamen a la policia que investigui altres residents als quals vinculen també al tràfic de droga -però en aquest cas ja, de cocaïna i substàncies de grau superior-, alguns adolescents, algunes desenes de fet, estan d’allò més intranquils davant la possibilitat que se’ls citat a declarar com a consumidors. Molts d’ells, menors, evidentment consumien sense que a les seves respectives llars en sabessin res. I temen ara veure’s descoberts.

Els investigadors preveuen, segons algunes fonts, analitzar els telèfons i dispositius electrònics que s’hagin comissat al processat -de fet, aquesta és una pràctica habitual- i és possible que es faci un buidat de tota la relació de clients. Almenys, dels que presumiblement acudien amb més assiduïtat a adquirir material. De fet, abans de la detenció o just després ja s’haurien practicat algunes diligències en aquest sentit. Però tot porta a indicar que s’ampliarà el camp d’acció per mirar d’eradicar i combatre el consum de droga i, d’aquesta manera, mirar de minar el negoci dels estupefaents.

Comentaris (10)

Trending