Detingut un dels principals subministradors de marihuana a menors

La denúncia de veïns de l’avinguda Sant Antoni de la Massana, on radica el domicili del jove arrestat, de 22 anys, alertant de les contínues anades i vingudes d’adolescents va posar en marxa una operació judicial que ha permès comissar tres quarts de quilo de droga i 1.500 euros en efectiu

https://www.youtube.com/watch?v=q08BMnZU7r0

La policia ha detingut les darreres hores en el marc d’una operació judicialitzada un dels principals distribuïdors de marihuana entre menors. El seu ‘mercat’ principal estava centrat a la Massana. De fet, els darrers temps, segons que han explicat veïns de la zona, era tan exagerada l’anada i vinguda d’adolescents i joves al domicili del detingut, a l’avinguda de Sant Antoni, que això va aixecar sospites i, entre altres, fins i tot el comú hauria alertat el cos d’ordre i les autoritats governamentals.

El detingut, de 22 anys, ja tenia antecedents de petit tràfic des de menor (també s'ha vist des de petit implicat en baralles i altres aldarulls) i forma part d’una família que, malauradament, ja és coneguda a la Massana per les molts dificultats que per desgràcia sempre ha tingut. Els clients ‘de més edat’ d’aquests darrers temps, adolescents de setze, disset anys, fins i tot algun jove ja major d’edat, acudien ells mateixos al domicili de l’arrestat. Així ho han corroborat veïns de la zona, cèntrica a l’entrada de la Massana venint des del centre del país, que veien entrar i sortir en qüestió de pocs minuts aquests joves de l’habitatge del suposat traficant, on es va localitzar tres quarts de quilo de droga (marihuana i haixix) i 1.500 euros en efectiu.

Segons les fonts consultades, el detingut no només vendria a joves de la Massana. També tenia clientela en altres punts del Principat. De fet, sobretot en relació amb els nois ‘més menors’ als quals administrava marihuana, era el propi arrestat el que solia desplaçar-se. El detingut s’havia suposadament creat una notable clientela atès que s’havia guanyat la fama, malaurada però fama positiva per al negoci, de què era un (presumpte) traficant molt eficient: sempre tenia producte i d’una qualitat sovint més bona que la d’altres proveïdors en el mercat de la ‘maria’ al Principat.

WhatsApp Image 2021 06 17 at 13 opt

Des del cos es deixa clar que l’home controlat seria “un important traficant d’estupefaents” i expliquen que en els darrers dos anys, coincidint amb la pandèmia, es va començar a detectar la seva activitat, a causa de “l’increment de moviments sospitosos”. Després de tirar endavant la investigació i constatar tant la presència de joves al pis com els desplaçaments del detingut, es va procedir a intervenir en una operació amb un dispositiu policial coordinat entre la Batllia especialitzada i el grup de delictes contra la salut pública, en el que també han participat equips de guies canins.

La denominada 'Operació Rei' es va fer esclatar, aquest dimecres, just en el moment que l’arresat, de 22 anys i de nacionalitat andorrana, que es disposava una venda de marihuana. També s’ha escorcollat el seu pis i s’han pogut comissar 508 grams de marihuana i 236 d’haixix, així com 1.500 euros en efectiu. A més a més se li han trobat diversos bitllets falsos i elements que corroborarien l’existència d’un important tràfic d’estupefaents, tals com material per confeccionar dosis unipersonals de marihuana, una bàscula i altres objectes.

Una imatge d'arxiu de la zona on els veïns detectaven moviments 'anòmals'.
Una imatge d'arxiu de la zona on els veïns detectaven moviments 'anòmals'.

La policia, de fet, indica que malgrat només tenir 22 anys, ja fa temps que està vinculat al món dels estupefaents. Així, s’indica que des del 2014 ja se’l relacionava, tot i que “assoleix una major implicació a partir del 2018”. De fet, els investigadors acrediten que darrerament realitzava vàries vendes gairebé cada dia.

 

Comentaris (10)

Trending