Empresonada per quedar-se diners de la dona que cuidava

Els familiars de la perjudicada van acabar descobrint que la persona que tenia cura de la padrina, d’uns vuitanta anys, anava retirant fons via targeta de crèdit

Una vista exterior del centre penitenciari.
Una vista exterior del centre penitenciari. Toni Solanelles

La Batllia ha enviat aquest divendres a la presó una resident de nacionalitat portuguesa i 45 anys que de mica en mica i a través de diverses sostraccions via targeta de crèdit va apoderar-se d’uns 7.000 euros de la padrina que cuidava. Van ser els familiars de la dona, d’una vuitantena d’anys, que van començar a sospitar i al final van descobrir la defraudació i van presentar una denúncia. Les indagacions policials, segons fonts judicials, no van trigar a portar cap a la cuidadora.

La dona va ser arrestada aquest dijous per, com a mínim, un delicte contra el patrimoni. L’especial vulnerabilitat de la víctima, sobretot per l’edat, i el fet que s’hagués aprofitat de la seva condició de cuidadora serien elements que s’haurien tingut en compte per decidir enviar l’acusada al centre penitenciari. Hauria traït la confiança de la padrina. A més a més de tenir-ne cura, també li feia alguns encàrrecs i, habitualment, tenia també com a ‘missió’ assignada fer-li la compra.

Hauria estat en aquest marc que la dona ara empresonada s’hauria apoderat de la targeta de crèdit i hauria anat fent petites sostraccions de diners. Sostraccions, això sí, que cada vegada van ser majors i que, sumades, haurien arribat a ser d’entre sis i set mil euros. Al final, com s’ha dit, els familiars van sospitar i van posar els fets en coneixement de la policia.

Comentaris (1)

Trending