‘Emboscada urbana’ a una patrulla de la policia a la Massana

Els agents, que van haver de demanar auxili a altres companys, van acabar detenint l’home més conflictiu i imposant sancions a tres més

Una imatge de la zona per on va passar l'incident.
Una imatge de la zona per on va passar l'incident. ARXIU

Un control policial que no havia de comportar més problema, va acabar amb moments de tensió pel fet que quatre homes acabessin encerclant els dos agents que configuraven la patrulla que aquest dijous a la nit estava actuant al centre de la Massana. L’‘emboscada urbana’ va acabar amb un detingut i tres persones més sancionades per una contravenció penal degut al que s’hauria qualificat com a desobediència lleu.

Els fets, s’ha dit, van succeir dijous a la nit enfront de l’hotel Rutllan de la Massana. Una patrulla va aturar un vehicle per fer un control. En principi, rutinari. Sense més. De cop, un vianant va ‘saltar a l’arena’ com si fos un espontani. Sense dir ni ase ni bèstia inicialment, es va acostar al lloc on es feia el control, quedant a menys d’un metre dels agents, que li van donar que tornés al lloc on estava. L’home presentava signes d’alcoholèmia.

L’home va començar a contestar els policies, i lluny d’apartar-se, va començar a entorpir la feina policial. Els agents es van afartar i li van demanar, segons testimonis presencials, que s’identifiqués. Va començar a apujar el to oposant-se a qualsevol indicació dels uniformats. En no fer cas i tampoc seguir les instruccions donades, al final els agents van optar per emmanillar l’individu i fer-lo pujar al vehicle policial.

Però aquí es va embolicar encara més la troca. El suposat espontani va fer un crit i va aparèixer un grup d’amics que lluny de mirar de posar pau, van encerclar els dos policies per demanar-los comptes. Els agents van haver de demanar ajut a altres patrulles per poder resoldre l’‘emboscada urbana’. Al final es va detenir el primer dels homes, l’incitador de tot plegat, que va donar un resultat en la prova d’alcoholèmia que duplicava el màxim permès en conduir. Als altres tres se’ls va aplicar una contravenció penal. Tots quatre tenien entre 24 i 29 anys i resideixen al país.

Comentaris (27)

Trending