Un dron de la policia es precipita damunt l’avinguda Carlemany sense causar danys

Sorpresa i estupefacció per l’incident del giny, una part del qual ha caigut a la via pública i, l’altra, a la terrassa d’un edifici, sense que se sàpiga hores d’ara què estava fent el cos d’ordre

Zona de l'avinguda Carlemany on s'hauria precipitat el dron.
Zona de l'avinguda Carlemany on s'hauria precipitat el dron. Toni Solanelles

Un dron de la policia -en puresa, el dron de la policia, perquè només en té un- s’ha precipitat aquesta tarda a l’avinguda Carlemany, quedant aparentment inutilitzat i deixant sorpresos i estupefactes aquells que han estat testimoni de la precipitació. L’incident no ha causat cap dany, almenys no de personals, però sí que està generant, segons que ha pogut saber l’Altaveu, múltiples interrogants sobre la presència del giny en aquella zona.

L’aparell el gestiona la unitat de grups especials (UGE), on s’inclouen grups com el d’intervenció, manteniment de l’ordre, muntanya, protecció de persones, custodia d’armes o els Tedax, i segons que ha pogut saber aquest mitjà s’utilitza en comptades ocasions, especialment en zona urbana. Públicament només s’havia utilitzat al bell mig del país davant una concentració contra les lleis laborals.

L’incident ha passat poc després de les 5 de la tarda i la part del giny que ha caigut al carrer ho ha fet a una desena de metres d’un vianant

Sia com vulgui, l’incident hauria ocorregut poc després de les 5 de la tarda, i una part de l’aparell hauria anat a parar en una terrassa privada i l’altra s’hauria precipitat al bell mig de la via pública, a l’altura, per situar-se, d’on històricament hi havia hagut el Monsa (actualment, el restaurant L'Informal). La part del dron que ha anat a raure a l’avinguda ha caigut a pocs metres -una desena- d’una persona, però en cap cas ha danyat ningú. Segons les fonts consultades, el giny, almenys inicialment, ha estat recuperat per agents del servei de circulació d’Escaldes.

Formalment, el cos d’ordre no estava al corrent de l’incident, que ha estat confirmat per diverses fonts consultades. No es descarta, segons aquestes fonts, que ja sia des de l’àmbit privat o des d’alguna institució pública es demanin explicacions sobre l’afer, i sobre què motivava que l’aparell estigués volant damunt l’avinguda Carlemany una tarda de diumenge. Cert és, segons que han explicat fonts consultades, que els grups especials de la policia en algunes ocasions han usat el giny per obtenir informació prèvia a alguna intervenció.

Seria el segon aparell d’aquestes característiques que té el cos de policia i que acaba de la pitjor manera. Fa un temps, potser més d’un any i en tot cas abans de l’esclat de la pandèmia, que agents de la UGE van activar l’aparell sota un pont amb tanta mala fortuna que va picar contra el mur d’aquesta infraestructura, va anar a parar al riu i la corrent de l’aigua se’l va endur. El que s’hauria precipita aquest diumenge seria el segon dron que ha ‘format part’ del cos policial.

Comentaris (19)

Trending