Dos esquiadors romanen ingressats a l’UCI amb pneumotòrax traumàtic

Els homes, turistes de 51 i 65 anys respectivament, s’haurien accidentat en un traçat blau de Soldeu i fent fora pista a Pal

L'helicòpter arriba a l'hospital, aquest diumenge, amb un dels ferits.
L'helicòpter arriba a l'hospital, aquest diumenge, amb un dels ferits. Toni Solanelles

Dos turistes que havien vingut al Principat a esquiar romanen ingressats a la unitat de cures intensives (UCI) de l’hospital arran de sengles accidents que han patit durant el cap de setmana, en un traçat de nivell blau de Soldeu i fent fora pista a Pal. En tots dos casos els accidentats pateixen un pneumotòrax traumàtic i van haver de ser traslladats fins al centre sanitari en helicòpter.

L’home que s’hauria accidentat a Pal tindria 65 anys i per causes que es desconeixen, fora dels traçats marcats i a l’altura de la pista Fontela, s’hauria estampat contra un pi. Hauria sofert la fractura d’alguna costella. Quant a l’esquiador ferit a Soldeu, es tractaria d’un ciutadà espanyol de 51 anys que s’hauria accidentat vers les 11 del matí d’aquest diumenge.

Segons les fonts consultades, l’esquiador estaria baixant per la pista Fura, de nivell blau, just abans d’arribar a l’Assaladors, i tot sol i per causes que s’hauran de determinar va picar contra les fustes d’un dels paravents de la pista. La caiguda no hauria estat advertida per cap testimoni, però el cop al pit que es va fer seria important. D’aquí el pneumotòrax.

Comentaris (3)

Trending