Detingut per robar tabac en una botiga al bell mig de l’avinguda Meritxell

Els vigilants de l’establiment han controlat l’home i després se n’ha fet càrrec la policia, que està especialment atenta arran dels furts amb força a diversos despatxos professionals

Moment en què intervé la policia, en plena avinguda Meritxell.
Moment en què intervé la policia, en plena avinguda Meritxell.

La policia ha detingut a darrera hora d’aquesta tarda un home que prèviament havien controlat els vigilants de seguretat d’un establiment situat al bell mig de l’avinguda Meritxell, al tram que va de la Rotonda cap al carrer de la Unió. En principi es tracta d’un cas aïllat de furt de mercaderies, encara que els investigadors no estalviaran feina per analitzar que l’home no tingui res a veure amb els desconeguts que els darrers dies han entrat en diferents despatxos professionals d’Andorra la Vella.

Ni la mercaderia furtada -en aquest cas, l’arrestat aparentment s’enduia cartrons de tabac- ni la manera de fer no s’adiria gens amb el modus operandi emprat en els casos dels edificis que haurien estat ‘visitats’ pels lladres, com a mínim, les matinades de dimecres i de divendres. En principi, tot fa pensar que no hi ha cap mena de relació entre un cas i els altres. Robar mercaderia, malauradament, és més habitual del que sembla. Els fets han succeït aquesta tarda de diumenge poc abans de les 8.

L’establiment afectat ven prioritàriament tabac i alcohol. Tot sembla indicar que l’home serà a tot estirar objecte d’una ordenança penal i conseqüentment, i en principi tractant-se d’una persona no resident al Principat, hauria de ser expulsat sota advertència que si en el temps que se li imposi d’expulsió se l’enxampa pel país hauria d’ingressar al centre penitenciari. Aquest és l’escenari més habitual.

Ni per la manera de fer ni per l'objecte d'allò furtat, no hi hauria d'haver cap vincle entre l'arrestat i els casos que s'investiguen a Prat de la Creu, la Baixada del Molí i el carrer Babot Camp, tots a Andorra la Vella

Mentrestant, la policia està especialment atenta a qualssevol moviments arran de les diverses entrades en despatxos a Prat de la Creu, la Baixada del Molí i el carrer Babot Camp, tots a Andorra la Vella. Les fonts consultades han reconegut que divendres, després que es constatés la segona gran entrada en negocis de professions liberals i, per tant, es veiés constituïda el que es podria considerar com una onada de furts, hi havia cert nerviosisme i força preocupació.

El fet que els furts, tot i que de matinada, s’hagin comès en ple nucli urbà hauria de facilitar, com a mínim, la recuperació d’imatges de càmeres de videovigilància a partit de les quals els investigadors haurien d’intentar aconseguir tenir alguna pista sobre els desconeguts que foradant els panys per poder-los trencar hauria accedit a centres mèdics, despatxos de comptabilitat, l’Automòbil Club o centres de fisioteràpia, immobiliàries o un despatx d’economistes.

Les fonts consultades han afirmat que els investigadors, malauradament, estan a l’expectativa de què es poden trobar aquest dilluns altres eventuals afectats per l’acció dels lladres. Després d’un cap de setmana de molts establiments tancats per raons òbvies, es podria donar el cas que en acudir als locals hi hagi qui es trobi amb la mateixa malaurada sorpresa que es va trobar dimecres passat una empleada d’un servei de neteja que acudia a fer la seva feina en un centre mèdic de Prat de la Creu o el treballador de l’ACA que divendres també va trobar la porta forçada i els despatxos regirats.

Etiquetes

Comentaris

Trending