Detingut per presentar a la frontera un document d’identitat falsificat

Els agents van constatar a la duana del Baladrà una sèrie d’irregularitats en el suport, les impressions i les mesures de seguretat

Una imatge d'arxiu de controls al Baladrà.
Una imatge d'arxiu de controls al Baladrà. ARXIU / SFGA

La policia va detenir divendres de la setmana passada un home, no resident de 30 anys, per identificar-se amb un document d'identitat falsificat. Segons informen des del cos d’ordre, els fets van tenir lloc en el marc d’un control rutinari de documentació a la frontera amb França, on els agents van constatar una sèrie d’irregularitats en el suport, les impressions i les mesures de seguretat del document.

Després de comprovar que el document era fals en van revisar la resta. D'aquesta manera van verificar que el carnet de conduir també estava falsificat. L'home va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat en el tràfic jurídic. Fa quinze dies, una dona que treballava en un local de restauració de la Massana va ser arrestada per un motiu semblant: presentar una falsa identitat.

 El delicte de falsedat documental inclou la falsificació de documents públics, de caràcter oficial o mercantils, com també els despatxos transmesos per serveis de telecomunicacions. També comprèn la falsificació de documents privats, certificats, o targetes de crèdit i dèbit, i xecs de viatges. Aquestes conductes poden tenir-les els particulars o les autoritats, els funcionaris públics i, segons el tipus de document que es falsifiqui, l'ús que se'n faci i el subjecte que dugui a terme la falsificació, té una pena més greu o més lleu.

Així, per exemple, un particular que provoca en un document públic, oficial o mercantil una alteració en algun dels seus elements o requisits essencials, que simula tot o en part el document de manera que indueix a error sobre la seva autenticitat; que introdueix en un acte la intervenció de persones que no l'han tinguda, o que atribueix a les persones que han intervingut declaracions o manifestacions diferents de les que han fet es castiga amb una pena de sis mesos a tres anys de presó i multa de sis a dotze mesos. 

Etiquetes

Comentaris

Trending