Detingut la mitjanit de Nadal l’home que fa just un any ja va causar temor exhibint una pistola

L’arrest s’ha produït després que l’home, de 32 anys, s’encarés als agents quan li recriminaven que estigués danyant mobiliari d’un establiment de restauració del carrer Prat de la Creu

Comentaris

La policia en una intervenció anterior a Prat de la Creu.
La policia en una intervenció anterior a Prat de la Creu. Altaveu

És l’enèsim altercat que protagonitza en tot just un any. Just fa un any, ja va causar pànic passejant-se tot mudat pel centre d’Andorra la Vella exhibint una pistola que va resultar ser d’aire comprimit. Un dels llocs on més temor va generar la vigília de Nadal del 2021 va ser al carrer Prat de la Creu. Enguany, al mateix carrer, encara que una mica més tard, ha tornat a muntar un ciri que li ha valgut una nova detenció.

L’home, un jove de 32 anys que acumula controls policials i ingressos temporals a l’àrea d’hospitalització de Salut Mental, ja feia dies que estava duent a terme accions que haurien valgut la intervenció de la policia. Resulta que s’estava saltant diverses prohibicions dictades per l’autoritat judicial. Té, per exemple, prohibit acostar-se en locals de perfumeria i similar, atès que durant molt temps hi va estar furtant mercaderia.

Aquesta darrera mitjanit, l’home hauria provocat un altercat en un establiment de restauració al carrer Prat de la Creu. A cops de puny i a puntades peu estaria fent malbé el mobiliari de dit establiment. Això va fer que s’hagués de mobilitzar la policia i que en acudir al lloc del requeriment, en lloc de deposar la seva actitud, s’encarés als funcionaris. Això li ha acabat valent la detenció.

Un any abans ja havia passat les hores prèvies al Nadal entre policies i especialistes en salut mental. Llavors va ser detingut per exhibir una pistola d'aire comprimit i sense càrrega. La presència d’aquest jove, vestit elegantment de gris i amb una gorra al cap, va causar una notable alarma i un fort desplegament policíac. Resident de 31 anys llavors amb múltiples antecedents policials i diversos trastorns, va quedat ingressat a la planta de Salut Mental després de ser detingut en un dels aparcaments verticals de Prat de la Creu.

Dos mesos després, va tornar a ser detingut com a conseqüència de robar un cotxe i estimbar-se posteriorment contra una barana a la zona de Terra Vella.  No ha estat la seva última detenció d'aquest any ja que l’abril se’l va controlar per robatori de perfums i tabac en diversos establiments. Ja feia temps que se’n duia mercaderia però mai arribava a la quantitat suficient perquè se li pogués atribuir un delicte. Finalment, es va fer valdre l’acumulació per detenir-lo. Com ara, encara que la naturalesa del comportament il·lícit és diferent.

Aquesta detenció se suma a les tres efectuades la nit de dissabte a diumenge per conduir en estat d'embriaguesa.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending