Detingut un home que conduïa de manera temerària amb una taxa d’alcohol rècord: 5,14

La policia va arrestar el conductor, un resident de 46 anys, poc abans de la mitjanit de dissabte a diumenge, al cap de dues hores en va enxampar un altre amb un índex també elevadíssim: 3,67

Aquesta darrera setmana s'han practicat vuit detencions per alcoholèmies positives.
Aquesta darrera setmana s'han practicat vuit detencions per alcoholèmies positives. ARXIU

És probablement la taxa d’alcohol més elevada amb què algú conduïa un vehicle al Principat des que es fan controls i que sigui enxampat. La policia va detenir dissabte a la nit, poc abans de la mitjanit de diumenge, un resident de 46 anys que va acabar donant en bufar l’alcoholímetre una taxa de 5,14 grams d’alcohol per litre de sang. Una bestiesa. Multiplicava per sis i mig la taxa màxima permesa, que és de 0,8.

Malgrat que la policia està duent a terme una campanya d’alcoholèmia perquè el consum de begudes alcohòliques augmenta durant l’estiu, en aquest cas el control no es va deure a les aturades aleatòries de vehicles. En aquest cas, algun conductor havia advertit que s’havien trobat un cotxe que conduïa de forma com a mínim perillosa i els havia posat en risc.

D’aquí que la policia es posés en marxa per enxampar-lo i això va succeir vint minuts abans de la mitjanit de dissabte a diumenge. Els agents que li van practicar la prova d’alcoholèmia van ser els primers en quedar-se d’allò més sorpresos tot i els clars indicis de què donaria positiu: el 5,14 una mica més i ‘trenca’ l’aparell, essent un dels índexs, sinó el que més, més elevat de sempre.

Anteriorment, una de les taxes més altes es va detectar el 20 de març del 2017, quan després de topar contra un mur i precipitar-se per un terraplenat a l’Aldosa de la Massana, el conductor va fer arribar l’alcoholímetre a 4,85 

De fet, que es tingui constància, anteriorment, un dels més alts es va detectar el 20 de març del 2017, quan després de topar contra un mur i precipitar-se per un terraplenat a l’Aldosa de la Massana, el conductor d’un totterreny, un resident espanyol, va fer arribar l’alcoholímetre després de bufar a 4,85 grams d’alcohol per litre de sang. En aquesta ocasió han estat pràcticament 30 dècimes més.

No ‘satisfets’ amb això, els policies, en aquest cas sí que en un control rutinari emmarcat en la campanya de prevenció d’alcoholèmies positives al volant, van aturar encara no mitja hora del cas del 5,14 un altre conductor, en aquest cas també un resident però de 48 anys, que va donar la xifra no pas menyspreable de 3,67 grams d’alcohol per litre de sang. Teòricament, totes dues quantitats haurien de suposar un coma etílic. En principi, però, no va ser el cas de cap dels dos.

Els dos homes van ser dos dels setze detinguts que hi va haver la setmana passada acusats d’un delicte contra la seguretat en el trànsit. Dels altres catorze detinguts -onze homes i tres dones, tots residents i d’entre 20 i 69 anys- cap no va arribar a un 2. La més baixa va ser una taxa de 0,85 i la més alta d’1,84.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending