Detingut amb droga dos cops en menys de dues setmanes

Un dels joves arrestats a Ordino amb més de set grams d’heroïna, ha estat enxampat de nou aquesta setmana amb una mínima quantitat de cocaïna

Un cotxe de policia en les immediacions de la Seu de la Justícia.
Un cotxe de policia en les immediacions de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Amb deu dies de diferència, més o menys, ha estat enxampat en dues ocasions amb droga a sobre. Cert, el primer cop la quantitat era seriosa. El segon, una pura possessió de mínima quantitat per al consum propi. Però evidencia una vegada més que hi ha un problema molt clar entre els joves del país i les drogues. Fa uns dies, al Roser d’Ordino, va ser detingut juntament amb un company amb diverses dosis d’heroïna. Aquest dijous passat amb tot just mig gram de cocaïna.

Les fonts consultades han remarcat que ja no és la quantitat, que molt sovint és irrellevant, sinó el fet de portar a sobre droga amb habitualitat el que preocupa els investigadors. També és cert, han remarcat les fonts consultades, que com que els agents de policia tenen molt clar els que estan assenyalats, tot sovint cauen perquè, en certa manera, es va a per ells. I com que no hi ha manera que es reformin i deixin l’addicció, doncs es mantenen en la roda.

Un cotxe de policia circulant pel carrer.

Relacionat

Detenen dos joves que anaven a vendre heroïna i haixix al Roser d’Ordino

El jove ara detingut, i que va quedar en llibertat després d’un judici ràpid que el va condemnar de manera condicional, va ser enxampat a Ordino juntament amb un company la matinada del primer diumenge d’aquest juliol amb un assortiment de 7,3 grams d’heroïna i 20,8 d’haixix. Se’ls acusava de tràfic. De voler vendre material durant la festa ordinenca. Però ells asseguraven que no, que tot era per al consum propi.

Davant d’aquest fet, incomprensible inicialment, ara, arran de la segona detenció, segurament l’ha salvat d’haver d’entrar a la presó. Perquè quan als joves, perquè eren dos, se’ls va oferir una condemna per la via ràpida, la van rebutjar. Per tant, van resultar processats i se’ls haurà de jutjat per la via ordinària. Si haguessin acceptat la condemna per OP, ara, tot i ser mínima la quantitat que portava a sobre, hauria incomplert la condició de no tornar-hi i, conseqüentment, hauria hagut d’entrar sí o sí a la Comella. De moment, s’ho ha estalviat.

Comentaris (5)

Trending