Denuncien un intent d’estafa amb el lloguer d’un pis que no existeix

Un usuari de Facebook explica que li demanaven pagar 1.200 euros per avançat per arrendar un apartament a Soldeu sense poder-lo anar a visitar i que, posteriorment, ha comprovat que tot era fals

Edifici on, suposadament, es trobava el pis que es volia llogar.
Edifici on, suposadament, es trobava el pis que es volia llogar.

Un usuari de Facebook que buscava allotjament per aquesta temporada d’hivern ha denunciat a la xarxa social que ha estat a punt de ser víctima del que el considera una estafa. En concret, se li oferia llogar un pis a Soldeu però se li demanava avançar 1.200 euros per reservar-lo. El fet que entre la documentació que se li va facilitar hi figurés una factura elèctrica suposadament d’Iberdrola el va fer sospitar. A més, alerta que la presumpta propietària continua oferint l’apartament a altres persones.

L’internauta ha avisat de la situació mitjançant un post al grup ‘Busco pis a Andorra’ de la xarxa social. Explica que “fa uns dies vam trobar un anunci per llogar un pis a la web Fotocasa”. Es tractava d’un immoble de tres habitacions a Soldeu pel qual sol·licitaven 800 euros al mes. “La dona ens demanava 1.200 euros de reserva i, després, 1200 més un cop signat el contracte”, continua relatant.

Això sí, els advertia que “la casa estava ocupada fins al 25 de novembre” i afirmava que “per seguretat dels inquilins no podíem veure-la fins al 26”. Malgrat això, “ens demanava que féssim el dipòsit de la reserva abans d’aquella data, sense poder veure el pis”.

126424338 10223753315491737 1681933973841656383 o
Un dels correus enviats per la suposada propietària del pis.

Aquestes explicacions ja els van fer sospitar. Per tant, no van accedir a fer cap pagament, però sí que li van pregar que els enviés certa documentació, com ara la factura d’electricitat del pis. I aquí és on van acabar de confirmar les sospites. Van rebre un document “clarament editat” i que, suposadament, era d’Iberdrola. “Em vaig encarregar personalment de trucar a la dita companyia i em van dir que fora d’Espanya no operaven”, continua explicant. La confirmació que se’ls va intentar enganyar la van tenir quan “vam anar al suposat apartament i no hem vist que existeixi”.

126160958 10223753358652816 894254652674144704 o
La falsa factura d'Iberdrola.

A més, alerta que tenen amics propers als quals la mateixa dona “els ha escrit i els ha dit que a partir del 15 de desembre el té disponible”. De fet, també apunta que “xerrant amb una altra persona a ells sí que els havien estafat amb el mateix contracte però diferent identitat”.

Explicant tot això, l’usuari apunta que “la nostra intenció no és pas espantar ningú sinó alertar sobre aquestes estafes”. De fet, lamenten que “fa temps que existeixen a Andorra”. En les respostes que dona als altres internautes que comenten, el noi afirma que té previst presentar una denúncia pels fets davant la policia.

Etiquetes

Comentaris

Trending