La defensa del mestre del col·legi María Moliner acusat d’abusos demana que es tanqui el cas

La investigació judicial iniciada arran de la detenció del docent el 10 de desembre està en la fase final sense que hagin aparegut novetats rellevants

El col·legi María Moliner comparteix edifici amb l'Escola andorrana d'Escaldes.
El col·legi María Moliner comparteix edifici amb l'Escola andorrana d'Escaldes. Toni Solanelles

La defensa del mestre d’educació infantil del col·legi María Moliner acusat d’abusar suposadament d’alguns dels alumnes ha sol·licitat a la Batllia que arxivi la causa i declari l’absolució del processat, atenent a la debilitat dels elements que hi ha en contra seva i el fet que no han aparegut d’ençà de la detenció i posterior alliberament cap novetat rellevant que permeti incriminar-lo.

No obstant això, és complicat que la petició de la representació lletrada del docent tiri endavant atès que la investigació està molt avançada, entrant ja en la fase de tancament. En aquest sentit, segons les fonts consultades, els responsables judicials que han dirigit la causa voldrien tancar la instrucció i després haurà de ser la fiscalia la que consideri si interessa enviar l’afer a judici o no. La defensa creu que ja no s’hauria d’arribar a aquest punt vista la debilitat dels indicis, que ni tan sols proves hi hauria, i la inconsistència de les explicacions d’alguns dels infants suposadament víctimes dels tocaments, en molts exposant arguments prèviament induïts pels familiars adults.

Els companys del mestre han dut a terme una intensa campanya de suport al processat.

Relacionat

Alliberen el mestre acusat d’abusos sexuals

Sia com vulgui, hauran de ser les autoritats judicials les que decideixin. Més encara quan les tres primeres famílies que van denunciar el cas van acabar interposant una querella criminal contra el docent, que va ser detingut per la policia a les instal·lacions mateix del centre educatiu, amb accés principal per l’avinguda Fiter i Rossell d’Escaldes, el 10 de desembre. El mestre, de 32 anys i que tot just iniciava el primer curs al Principat després d’haver exercit, entre altres llocs, als Estats Units i tenir un expedient brillant, va estar pràcticament dues setmanes empresonat.

-

Relacionat

La Batllia acumula tres querelles contra el mestre processat per abusos sexuals a alumnes

El Tribunal de Corts va dictar l’alliberament provisional del docent el 24 de desembre, just hores abans de la nit de Nadal, tot prohibint acostar-se a l’escola i tenir qualsevol accés, evidentment, als menors implicats en els suposats episodis d’uns abusos que ni l’ajudant de mestre que tenia el docent assignada mai no va ni tan sols intuir. Des del seu alliberament, el processat estaria al seu domicili familiar, a Almeria, tot i que a disposició de les autoritats judicials andorranes per si cal fer alguna actuació o diligència més tendent a aclarir els fets que sempre ha negat.

Comentaris

Trending