Crèdit Andorrà alerta que s’estan enviant missatges fraudulents en nom seu

Clients de l’entitat han rebut correus electrònics en què se’ls demanen dades personals o mots clau amb l’amenaça que en cas de no facilitar la informació se’ls bloquejaran determinats serveis

Rètol de Crèdit Andorrà.
Rètol de Crèdit Andorrà. Toni Solanelles

Crèdit Andorrà està alertant a l’engròs tots els seus clients avisant que corren per la xarxa missatges fraudulents que intenten suplantar l’entitat amb l’objectiu d’aconseguir dades personals o financeres que serveixen, a posteriori, per cometre fraus. L’entitat bancària avisa que s’ha de ser molt curós amb el que es rep i en cas d’advertir un d’aquests correus electrònics que s’hi ha de fer cas omís i esborrar-los.

Diversos clients de l’entitat han rebut correus en què es demanen des de dades personals a mots clau d’alguns dispositius. Sota l’aparença de ser Crèdit Andorrà, s’amenaça, per dir-ho d’alguna forma, que sinó es facilita la informació sol·licitada es procedirà al bloqueig de certs serveis o a no dur a terme algunes de les operacions que el client necessita. Tot mentida.

Com recorda Crèdit Andorrà, el banc no demana mai als clients, ja sia a través d’un correu electrònic o d’un SMS, que es facilitin des de noms d’usuari a contrasenyes personals o informació similar. Tot forma part d’un muntatge o d’una operativa fraudulenta denominada ‘phishing’ i que cada vegada està més estesa. Diverses entitats bancàries del país s’han vist afectades per aquesta pràctica delictiva.

El ‘phishing’ o pesca de credencials és una tècnica de ciberdelinqüència que es produeix quan un estafador envia un correu electrònic fent-se passar per una persona o entitat per sol·licitar informació personal i financera, com ara la targeta de coordenades de l’e-Crèdit o el número de targeta de dèbit/crèdit.

Etiquetes

Comentaris

Trending