Corts condemna a 12 mesos de presó un empresari per no pagar la CASS durant dos anys

La sentència és molt inferior a la sol·licitud de la fiscalia que en reclamava 30, mentre que la defensa demanava que no superessin els 24

Una imatge de la Seu de la Justícia.
Una imatge de la Seu de la Justícia. ALTAVEU

La situació econòmica de l’empresa va ser els motius que, en la vista oral, va indicar l’empresari per no fer efectiva les cotitzacions de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) i pel qual ha estat condemnat a 12 mesos de presó condicional per un delicte major d’apropiació indeguda.

Les explicacions de l’empresari, “estàvem en una situació molt complicada. Vaig prioritzar pagar salaris i proveïdors que a la CASS” han estat considerades com un factor determinant pel Tribunal de Cort per condemnar-lo a 12 mesos de presó condicional. Una rebaixa substancial del que va demanar el ministeri fiscal en la vista oral que veia provat l’apropiació indeguda i, per això, sol·licitava 30 mesos de presó condicional, apropant-se més a la petició de la defensa que va reclamar que no superés els 24 mesos.

Una imatge de la façana lateral de la Seu de la Justícia.

Relacionat

Un empresari es juga 30 mesos de presó condicional per no pagar la CASS durant dos anys

Els fets es remonten entre l’octubre del 2009 al juliol del 2011 i, actualment, l’empresa està en procés de fallida i, com es va indicar en el procés oral, la sanció econòmica quedarà estipulada en aquest tràmit.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending