Un empresari es juga 30 mesos de presó condicional per no pagar la CASS durant dos anys

Actualment, l'empresa es troba en procés de fallida perquè no va poder superar la crisi del 2008

Una imatge de la façana lateral de la Seu de la Justícia.
Una imatge de la façana lateral de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

De l’octubre del 2009 al juliol del 2011 no va pagar les cotitzacions dels treballadors a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS). Per aquest motiu, el propietari de l’empresa de construcció està acusat d’un delicte major d’apropiació indeguda i pel qual el fiscal reclama 30 mesos de presó condicional i les cotitzacions, tot i que la responsabilitat civil s’haurà de resoldre dins del marc del procés de fallida.

La destinació d’aquests diners pel tribunal és una de les claus en la seva decisió final “Estàvem en una situació molt complicada. Vaig prioritzar pagar salaris i proveïdors que a la CASS”, va argumentar l’empresari, reconeixent que no havia fet bé les coses, però sense veure quina altra opció podia tenir.

Per la fiscalia, precisament, aquests dos anys sense pagar a la parapública "es perllonga en el temps" i que, si hi havia problemes per tirar endavant l'empresa, s'haurien d'haver fet passos amb interioritat i, per tant, se'ls van apropiar, creant un perjudici en els treballadors pel que fa a la jubilació. Uns fets negats amb rotunditat per l'acusat que ha assegurat que "no els he utilitzat en benefici propi, no m'he comprat un rellotge ni res semblant".

Els magistrats del tribunal hauran de valorar quina va ser la intencionalitat de no pagar les cotitzacions de la CASS. La defensa ho té clar, satisfer les cotitzacions de la CASS, però rebaixa la pena de presó condicional, si ho creuen oportú, a un màxim de 24 mesos.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending